După succesul de astăzi, Reşiţa este „obligată“ să promoveze în Liga a II-a la fotbal

Vrea, nu vrea, echipa CSM Şcolar Reşiţa se vede „obligată“ să promoveze în eşalonul doi al fotbalului nostru şi datorită rezultatelor înregistrate de fruntaşele seriei a IV-a în ultimele două etape. Dacă în runda precedentă Metalurgisatul Cugir a pierdut, acasă, cu 2-3, partida disputată în compania echipa Cetate Deva, iar Şoimii Lipova a fost zdrobită în deplasarea de la Cermei, 1-5 cu Gloria, astăzi a fost rândul liderului de o etapă, cel care învinsese Lipova, să piardă la Dumbrăviţa cu 0-2.

Una peste alta, CSM Şcolar se menţine pe locul doi, după ce a legat trei victorii consecutive, la un singur punct de Şoimii.

În meciul de astăzi, în care primarul Ioan Popa a stat o repriză pe banca de rezerve, rossonerii au întâlnit una dintre pretendetele la promovare, Metalurgistul Cugir. O primă repriză echilibrată, cu oaspeţii mai convingători la mijlocul terenului, în timp ce gazdele păreau fără vlagă. Colac peste pupăză, în min. 26 Ene Daniel s-a ales cu arcada stângă spartă, la un duel cu un apărător, iar în min. 40, Săulescu a acuzat dureri în zona inghinală, fiind înlocuit cu Velcotă.

După pauză, am văzut o altă echipă a Reşiţei, mult mai insistentă în faţa porţii şi mai bine organizată la mijlocul terenului. În min. 66, la o lvitură liberă executată de pe partea stângă, de la peste 35 de m, mingea a plutit peste apărarea oaspeţilor, a ajuns la Bresneni, în colţul careului mic, care a recentrat din drop, surprinzând apărătorii adverşi, iar Marius Staicu a preluat mingea, a aranjat-o pentru piciorul drept şi a marcat nestingherit din 3 metri. Reşiţa-Cugir  1-0.

Reşiţenii au prins curaj, au continuat şarjele ofensive profitând de găurile din apărarea oaspeţilor plecaţi în căutarea egalării. Pe acest fond, Velcotă avea să aducă liniştea şi bucuria în Valea Domanului, reluând în cros, din careul de 16 m, o minge venită de pe partea dreaptă. Reşiţa-Cugir 2-0.

După această victorie, CSM Şcolar are 44 de p, la fel ca şi ACS Dumbrăviţa, şi cu unul mai puţin decât liderul Şoimii Lipova. Pe poziţia a IV-a a coborât Gloria Lunca Teuz Cermei – 43 p, în timp ce Metalurgistul Cugir a ajuns pe 5, cu 41 p.

CSM Şcolar: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis – Săulescu, Toma, Bresneni, Vădrariu – Staicu, Ene Daniel. Au mai jucat: Velcotă, Banac, Musteţa şi Babei.

Metalurgistul Cugir: Bănică – Dican, Bold, Păcurar, Morariu – Dohotariu, Cercel, Itu, Sauca – De Freitas, Cristean.

Comentarii