Faţă de anul trecut, numărul beneficiarilor Programului „Lapte, corn şi mere“ e mai mic cu 724

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a semnat astăzi, la sediul instituţiei,  contractele subsecvente cu firmele ce vor livra lapte, corn și mere beneficiarilor „Programului pentru școli al României”.

Numărul total al beneficiarilor pentru anul școlar 2019-2020 este de 22.994 elevi, distribuirea produselor urmând a fi făcută pe patru zone, pentru fiecare produs în parte și acoperă tot județul. Este vorba de zonele: Reșița – Bocșa; Caransebeș – Oțelu Roșu; Moldova Nouă – Oravița și Băile Herculane – Bozovici – Anina.

Produsele vor fi distribuite după un grafic bine stabilit, în funcție de zonă, dar toți beneficiarii programului primesc pentru fiecare zi produse de panificatie (80gr), pentru trei zile pe săptămână lapte UHT (200 ml) și pentru 2 zile mere (minim 100 gr).

Beneficiarii „Programului pentru școli al României” sunt preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat și elevii din învățamantul primar și gimnazial de stat și particular. Potrivit datelor furnizate de Ispectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, comparativ cu anul școlar 2018-2019, numărul beneficiarilor a scăzut drastic, cu 734 de preşcolari şi elevi.

Comentarii