Festival de goluri la vinclu, la Caransebeş

Viitorul Caransebeş – Croaţia Clocotici 5-2 (1-1)

Sâmbătă, 4 mai, în cadrul etapei cu numărul 21 a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a jucat pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş cu Croaţia Clocotici.

După un început echilibrat, cu un plus poate pentru oaspeţi, aceştia au deschis scorul în minutul 23, după o fază de atac purtată pe dreapta, Chelu l-a lobat pe Birăescu, însă execuţia sa s-a oprit în bară, după care mingea a ajuns la Moţi, şutul acestuia din marginea careului, în stânga lui Birăescu, lovind bara şi intrând în plasă.

Gugulanii au egalat în minutul 34, după ce portarul Marcel Filca, a încercat să-l dribleze pe Negoescu în propriul careu, atacantul caransebeşean a insistat, iar goal-keeper-ul oaspeţilor l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă. Penalty-ul a fost transformat de Megheleş, care a trimis în dreapta lui Filca.

Băieţii antrenaţi de Claudiu Balaci au rămas în 10 oameni în minutul 37, atunci când Haţegan a văzut al doilea galben după un fault asupra lui Nicola, centralul Cosmin Corocan arătându-i apoi cartonaşul roşu.

Şi dacă în prima repriză oaspeţii au avut totuşi un plus de posesie, în partea a doua caransebeşenii au arătat o cu totul altă faţă. În minutul 48, Nicola a centrat de pe partea stângă, Negoescu a aşezat pentru Neagu, şutul superb al acestuia, de la 14 metri, oprindu-se în vinclul stâng al porţii apărate de Marcel Filca.

Gugulanii şi-au mărit avantajul în minutul 55, când au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri obţinută de Nicola, execuţia senzaţională a lui Jula oprindu-se în vinclul drept al porţii lui Filca.

Gazdele au înscris din nou în minutul 71, când Neagu l-a angajat în adâncime pe Enache, acesta l-a driblat pe Filca şi, deşi talonat de Ribar, a reuşit să trimită în plasă din apropierea liniei de fund a terenului.

Seria golurilor spectaculoase s-a încheiat în minutul 78, atunci când Jula a recuperat o minge la 25 de metri şi a şutat din nou senzaţional, în stânga lui Filca, exact la încheietura barelor, ducând scorul la 5-1.

Oaspeţii au mai înscris o dată în minutul 89, după o fază prelungită de atac purtată pe partea dreaptă, după care mingea a ajuns la Ţundrea, şutul acestuia, de la 17 metri, deviat de un apărător al gazdelor, păcălindu-l pe Birăescu.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, I. Mărgan (79, N. Stanca), L. Vătafu, N. Jula, C. Arnăut, I. Drăgoi, A. Megheleş (min. 77, C. Nicoară), T. Stanislav, A. Neagu, Al. Nicola (73, F. Boieriu-Ujica), C. Negoescu (66, D. Enache); rezerve: C. Govoşdeanu, M. Frenţ, B. Dragomir. Antrenor, Ion Bica.

Croaţia Clocotici: Marcel Filca, L. Tomescu, N. Ţundrea, C. Domondi, Gh. Ribar (75, Marian Filca), Al. Chelu, R. Costachi, M. Vatav (66, M. Balaci), D. Dragotă (54, M. Udoviţă), C. Moţi, I. Haţegan; rezervă, C. Balaci. Antrenor, Claudiu Balaci.

A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Ghiţă Scînteie (Moldova Nouă) şi Daiana Sadovan (Caransebeş). Observatori: George Chitucea (Reşiţa) şi Gheorghe Tiuch (Caransebeş).