Menu

Primul caz de deces în Caraş-Severin din această iarnă a fost consemnat la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, după cum transmite Compartimentul Comunicare şi relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

Este vorba de o pacientă în vârstă de 75 de ani, care a decedat în...

22 Ianuarie 2019

Cadrele didactice de la Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa sunt nemulţumite de faptul că nu şi-au primit salariile întregi pe luna decembrie a anului trecut. Întârzierea la plată este de aproape zece zile. Unii profesori au de primit până în 30.000 de lei fiecare.

Prorectorul...

22 Ianuarie 2019
Marcel Vela

Reacţia preşedintelui PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, la demisiile din Biroul Permanent Judeţean a unor liberali reşiţeni nu s-a lăsat mult aşteaptă. Vela, tot mai izolat în ultimul timp, a găsit un răspuns la tot ce s-a întâmplat ieri. În acelaşi timp, senatorul transmite mesajul că nu este...

22 Ianuarie 2019

Ultimele articole

22 Ianuarie 2019

Aleşii municipali caransebeşeni şi-au ales în luna ianuarie un nou preşedinte pentru şedinţele de Consiliu local, în...

22 Ianuarie 2019

În urma datelor date publicităţii de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, în 2018...

21 Ianuarie 2019

Biroul Permanent Local Reşiţa, întrunit în urma poziţiei adoptată de preşedintele PNL Reşiţa, Ioan Popa, de a...

21 Ianuarie 2019

Un incendiu care a izbucnit din cauza unui coş de fum neizolat corespunzător a distrus astăzi o mare parte din...

21 Ianuarie 2019

Responsabilii cu deszăpezirea pentru Reşiţa şi Bocşa au pierdut „bătălia” cu zăpada de anul acesta, aftfel că Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin a reziliat contractul cu SC AMM CONSTRUCT 2015 SRL – S.C. ALPHA CONSTRUCT SISTEM S.A. Cu toate acestea, cele două firme au rămas să se ocupe de drumul spre staţiunea Semenic, tronson care a ridicat probleme, dar cei de la DDJ spun că operatorii au reuşit într-un final să intre în grafic. 

„Am avut discuţii, iar dânşii au înţeles că nu...

22 Ianuarie 2019

Sala de şedinţe a Consiliului Județean Caraș-Severin a găzduit astăzi o întâlnire între președintele forului județean, Silviu Hurduzeu, și președintele Asociației „Timișoara 2021– Capitală Europeană a Culturii“, Horațiu Rada.

La eveniment au participat și managerul regional al asociației timișorene, Ionuț Suciu, conducerile instituțiilor de cultură, subordonate Consiliului Județean Caraș-Severin, directorii și șefii de servicii cu atribuții în domeniul turismului, relațiilor externe...

16 Ianuarie 2019

În cadrul eforturilor Universității „Eftimie Murgu” din Reşiţa de a asigura cele mai bune condiții de studiu pentru studenții săi și, implicit, pentru ca absolvenții să fie cât mai bine pregătiți pe piața muncii, la finele anului 2018 a fost achiziționată tehnică de calcul și dotare IT & C în valoare de 100.000 lei.

Beneficiari ai acestei dotări, studenții de la ciclurile de licență și master, vor avea parte de noi calculatoare de ultimă generație în laboratoarele de specialitate...

11 Ianuarie 2019

Ca la fiecare început de an, spaniolii se dovedesc generoşi cu românii care vor să câştige un ban în plus muncind în agricultură. Contractele se derulează prin AJOFM, reţeaua EURES.

Un prim contract este oferit de firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva, care oferă 50 locuri de muncă la recoltarea căpșunilor, nectarinelor, afinelor, etc.

Programul de lucru este între orele  8-15 , cu o pauza de masă de o jumătate de oră. şi nu se solicită cunoaşterea...

20 Ianuarie 2019

Eminescu, ziaristul, va fi evocat luni, 21 ianuarie a.c., de la ora 17, la Biblioteca Germană din Reşiţa, în prezenţa lui Erwin Ţigla şi a lui Gheorghe Jurma, poate cel mai avizat ghid în lumea atît de vastă a Geniului. Manifestarea este organizată de Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici”, la iniţiativa grupului de jurnalişti care a “decretat” anul 2019 drept Anul Presei în Banatul Montan.

Sînt invitaţi să participe jurnalişti, de ieri şi de astăzi, elevi, studenţi, profesori şi toţi...

22 Ianuarie 2019

Cu toate că deocamdată nu s-a înregistrat niciun caz de gripă în Caraş-Severin, conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a luat deja măsuri pentru prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii.

Astfel, numărul de vizitatori la nivelul tuturor secțiilor din cadrul spitalului va fi limitat, cu respectarea strictă a orelor de vizită care este de luni până vineri, între 13.00 şi 15.00, şi 19.00 – 20.00, iar în weekend 13.00 – 18.00.

„În cazul aparținătorilor, se va...

14 Decembrie 2018

Conform Grupului Ecologic de Colaborare NERA, o microhidrocentrală din Serbia ar putea lăsa Nera fără apă în zona localităţilor Pârneaura, Zlatiţa și Câmpia.

Doina Mărgineanu, consilier pentru relaţii publice al GEC Nera, explică faptul că GEC NERA, împreună cu Asociația Deliblatika din Pančevo, Serbia, au monitorizat în luna decembrie 2018 stadiul realizării minihidrocentralei de pe pârâul Jaruga care este amplasată în apropierea satului Kusić de pe teritoriul comunei Bela Crkva din...

27 Noiembrie 2018

“În prima jumătate a acestui an, utilizatorii de internet din România au experimentat viteze medii de transfer în creştere, atât în ceea ce privește serviciile de acces la internetul fix, cât și la cel mobil. Conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix și mobil din România, actualizate astăzi pe Netograf.ro, utilizatorii au beneficiat de viteze de descărcare de 134,03 Mbps pentru internet fix și 24,11 Mbps pentru internet mobil. Totodată, ne bucură faptul că a crescut...

Clic pentru detalii
22 Ianuarie 2019

Aleşii municipali caransebeşeni şi-au ales în luna ianuarie un nou preşedinte pentru şedinţele de Consiliu local, în persoana liberalului Lazăr Todorescu. Acesta l-a înlocuit pe liderul grupului social-democrat, Florin Bogdea, şi va ocupa această funcţie pentru următoarele trei luni. 

Reamintim că funcţia de preşedinte de şedinţă este ocupată prin rotaţie, trimestrial, de membrii Consiliului local.

11 Ianuarie 2019

După 16 ani de aşteptare, Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa a reintrat în posesia trecutului său sportiv, iar acest lucru a fost posibil printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a instanţei. Principalul beneficiar al acestui act judecătoresc este echipa de fotbal, campioană naţională în 1931 şi vicecampioană naţională în 1932, pe când evolua sub numele UD Reşiţa, şi câştigătoare a Cupei României în 1954, 2-0 în finala cu Dinamo Bucureşti, echipa numindu-se Metalul Reşiţa.

Într...

18 Ianuarie 2019

Conform datelor prezentate ieri de şeful Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin, Nicolae Verindeanu, un număr de 74 de UAT-uri au depus cereri de finanațare, prin PNDR. Valoarea acestor cereri de finanţare se ridică la suma de 36.608.249 euro, dintre care 44 de cereri cu o valoare publică de 14.236.124 euro. Din această valoare au fost făcute plăți către UAT-uri în sumă de 11.869.210 EURO.

„În cadrul PNDR 2014-2020 există un capitol distinct de...

10 Septembrie 2018

Reşiţenii, pe vremuri mari consumatori de natură, înghesuindu-se cu miile în jurul lacului Secu, în locul numit „La Şură” sau „Şura Ortacilor”, nu mai sunt atât de doritori de băi de soare, apă şi verdeaţă cum erau în anii societăţii socialiste în curs de dezvoltare şi înaintare spre societatea comunistă multilateral dezvoltată. În vremurile în care fabricile duduiau, oţelăria scotea şarje record, fabricile de locomotive făceau locomotive, iar cele de vapoare făceau vapoare, oamenii muncii...

Vino pe situl nostru
21 Ianuarie 2019

Biroul Permanent Local Reşiţa, întrunit în urma poziţiei adoptată de preşedintele PNL Reşiţa, Ioan Popa, de a demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Caraş-Severin, şi-a exprimat în mod unanim solidaritatea cu decizia luată de acesta.

Hadrian Popescu, vicepreşedinte al PNL Reşiţa, ne-a mărturisit că trei dintre membrii BPJ, Adrian Dacica, Viorel Başag şi Viorel Lolea şi-au anunţat şi ei demisia din Biroul Permanent Judeţean, în semn de solidaritate cu Ioan Popa şi...

2 Iulie 2018

S-a întâmplat în urmă cu o zi, pe 1 iulie, la Timişoara, acolo unde a izbucnit un incendiu pe Calea Martirilor, de pe Calea Şagului. În timp ce mulţi trecători erau preocupaţi să transmită pe internet incendiul, un jandarm a intervenit şi a scos din calea flăcărilor un tânăr.

Potrivit Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice, jandarmul se afla în timpul său liber, în trecere în zonă iar, la un moment dat, a văzut fum şi flăcări în curtea unui imobil. La mansarda casei, se afla...

21 Decembrie 2018

BMTF, 21 dec – Preşedintele Donald Trump a decis să retragă un număr „important” de trupe americane staţionate în Afghanistan, a informat joi un responsabil american, la o zi după anunţul retragerii celor staţionate în Syria, relatează Agerpres.

„Decizia a fost luată. Va fi o retragere importantă” din Afghanistan, a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului.

Este vorba despre circa 7.000 din cei 14.000 de soldaţi americani prezenţi în Afghanistan,...

8 Decembrie 2018

Ce-a de-a 25-a ediţie a Topului firmelor, pe 2017, s-a consumat vineri seara, într-un cadru festiv, la Hotelul Rogge, din Reşiţa. O atmosferă destinsă, cu organizatori joviali şi premiaţi veniţi din tot Banatul de Munte. Din păcate, aşa cum ne-am obişnuit de ani de zile, aproape aceleaşi firme în topul realizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin. Este şi aceasta o dovadă că economia judeţului continuă să sufere, că în prim-plan nu mai este industria, ci comerţul şi...

15 Ianuarie 2019

Descinderile din această dimineaţă ale lucrătorilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Caraş-Severin și ai Direcției Generale Anticorupție Caraș-Severin, sub coordonarea procurorului de caz la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş s-au finalizat în această după amiază.

Într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin se arată că, prin Ordonanţa Parchetului s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea...

26 Iulie 2018

Eclipsa totală de Lună din 2018, ce va avea loc pe 27-28 iulie, este unul dintre evenimentele fascinante pentru toţi pasionaţii de astronomie şi nu numai. Vizibilă şi din ţara noastră, aceasta va fi cel mai lung fenomen de acest gen din secolul XXI şi va dura o oră şi 43 de minute. Eclipsa este vizibilă în întregime de pe teritoriul României la începutul serii, momentul maxim fiind atins la ora 23.22.

Acestui spectacol astronomic i se alătură şi planeta Marte, ce va fi vizibilă sub...

Adda
23 Iulie 2017

Adda, una dintre cele mai apreciate artiste din ţară, a susţinut, în mai puţin de o lună, trei concerte în Caraş-Severin. În timpul foarte scurt pe care l-a petrecut aici, cântăreaţa a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.

- Eşti pentru a treia oară în Caraş-Severin. Publicul te-a putut vedea pe scenă la Reşiţa, Oraviţa şi Bocşa. Ai reuşit să vizitezi locurile unde ai cântat?

- Din păcate, timpul nu ne-a permis, dar am vizitat zona în timpul în care eram...

26 August 2017

Aterizăm la Kandahar după un zbor de numai cinci ore! Vremea cînd zburam 14 ore a trecut! Astăzi, US Air Force transportă militarii români cu giganticele C-17! Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei, din Focşani, primeşte ultimii militari care vor deveni operaţionali 100% pînă la sfîrşitul acestei luni. Ce e mai dificil de suportat? Clima? Ameninţările de securitate, sau dorul de casă? În urmă cu 15 ani comunicaţiile erau anevoioase, sau lipseau cu desăvîrşire. Astăzi, telefoanele...

Apreciază-ne pe Facebook!

Ne poţi scrie la: redactia@argument-cs.ro

Powered by Jasper Roberts - Blog