Klaus Iohannis şi PNL sunt câştigătorii ultimului sondaj CURS. PSD pe II, Viorica Dăncilă pe IV

Între 19 iulie şi 5 august, Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) a realizat o cercetare pe 1.600 de persoane prin interviuri faţă în faţă la domiciliul acestora. Sondajul are o marjă de eroare de plus/minus 2,45%, la un nivel de încredere de 95%.

Dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc duminica viitoare, Klaus Iohannis ar fi susţinut în primul tur de 39% din totalul celor care vor merge la vot, urmat de președintele ALDECălin Popescu Tăriceanu, cu 18%. Aproape de Tăriceanu s-ar situa Dan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice ”Alianța 2020 USR+PLUS” cu 17%, iar pe poziţia a patra, premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.

La partide, PNL este acreditat cu 31%, în timp ce PSD se situează pe poziţia a II-a, cu 24%. Urmează Alianţa 2020 USR Plus, cu 20%, ALDE 8%, Pro România cu 7%, PMP – 5% şi UDMR-4%.

Dacă 47% dintre cei intervievaţi s-au declarat mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația președintelui Klaus Iohannis, lucrurile se schimbă în cazul premierului Dăncilă, 74% 74% se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea acestuia.

Comentarii