Liberalii jubilează: votul prin corespondență devine realitate

După multe discuţii contradictorii, marţi, 2 iulie, în plenul Senatului s-au dezbătut şi s-au votat modificările la legea electorală, modificări ce vor da dreptul cetățenilor români din diaspora să-și exprime votul prin corespondență. Liberalii consideră că au obţinut o victorie importantă, ei numărându-se printre cei care au susţinut aceste modificări.

„Oameni care au îndurat ore în șir de stat la coadă, în ploaie sau frig, cu copii în brațe, care de multe ori nu au ajuns sa mai voteze, au acum ocazia să se înregistreze în Registrul Electoral ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular online aflat pe site-ul AEP și să voteze de acasă.

Pentru cei care iși doresc să voteze la secțiile de votare, proiectul legislativ prevede ca votul să se desfășoare pe o perioadă de 3 zile ( vineri, sâmbătă și duminică), iar cei care la ora 21:00 sunt la coadă în fața secției să aibă dreptul să-și exercite votul până la ora 23:59“, ne-a mărturisit senatorul Marcel Vela.

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților va fi votul final, urmând ca Legea să fie promulgată de către Președintele României si apoi publicată în Monitorul Oficial.

„Inițiativa de modificare în regim de urgență a legislației electorale a fost a domnului Președinte Klaus Iohannis, care a solicitat prelungirea sesiunii parlamentare și analiza tuturor proiectelor depuse în ultimii doi ani de către Partidul Național Liberal și alți colegi din opoziție“, a mai precizat senatorul liberal.

Comentarii