Managerul Spitalului judeţean: „Nu voi fi niciodată executantul politic al senatorului Chisăliţă“

După atacul senatorului PSD Ioan Chisăliţă la adresa managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Cararaş-Severin, iată că vine şi replica tăioasă a lui Waldemar Murgu.

„Citesc, din nou, cu mare surprindere, scrierile unui domn senator Chisăliţă care, fabulând cu o desăvârşită graţie, ne povestea, cu ceva timp în urmă, că românii trăiesc atât de bine încât îşi cumpără  autoturisme fără număr încât blochează străzile din Romania….

Acelaşi distins senator explică, la fel de graţios, că subsemnatul, adică managerul Spitalului Judeţean, taie sporurile angajaţilor. Sunt surprins de crasa lipsă de cunoaştere a legii din partea unui senator al României şi de aceea mă străduiesc să explic pe înţelesul domniei sale că aceste sporuri au fost reduse pentru ca Spitalul Judeţean să intre în legalitate, şi atât spitalul, cât şi Consiliul Judetean Caraş-Severin să respecte legea“, se arată în replica managerului Waldemar Murgu.

Managerul spune că nu şi-a putut imagina nicio clipă că senatorul Chiseliţă poate instiga la încălcarea legii şi nici nu-i vine să creadă că nu cunoaşte aceste normative legislative elementare şi, cu siguranţă, nu are nici informaţiile elementare pentru a trage o concluzie.

„Sunt, de asemenea, foarte surprins că acest domn «ştie tot» nu vrea sa ţină cont de fapte certe şi indubitabile. Mai concret, că bugetul pentru medicamente al Spitalului Judeţean a crescut, odata cu venirea mea, cu aproximativ 30%, tocmai pentru ca bolnavii să nu mai fie nevoiţi să-şi cumpere medicamente.

Probabil că domnul «stie tot», ignorând evidenţa faptelor, nu a vrut să vadă că, odata cu venirea mea, interioarele spitalului au fost reabilitate, zugrăvite, vopsite, au fost aduse paturi şi mobilier (aproape 110 paturi electrice, 70 de frigidere…etc), iar prin colaborarea cu câteva ONG-uri, spitalul  a fost dotat cu o serie de echipamente medicale performante (ecograf, defibrilatoare, electrocardiograf fetal, pulsoximetru etc) .

Pe parcursul mandatului meu, am desfiinţat toate chiriile pentru aparatele aflate în folosinţa spitalului, in acest moment toate fiind date în folosinţă cu titlu gratuit .

Domnul „ştie tot”, negând din nou faptele, se face că nu cunoaşte că, prin donaţii, am adus, printre altele, o cantitate impresionantă de lemne de foc, tocmai pentru a face economii care au fost dirijate,ulterior, pentru achiziţia de medicamente.

Cu siguranţă, «domnul ştie tot» nu cunoaste nici că veniturile proprii ale spitalului au crescut odata cu venirea mea, de la  27%  la 47% , din total venituri spital. Probabil ca domnul senator nu a vrut să audă că, în ultimul timp, au fost înfiinţate patru noi ambulatorii în cadrul unor secţii, tocmai pentru ca bolnavii să poată beneficia de o calitate mai buna a serviciilor medicale şi pentru a creşte veniturile.

Domnul «ştie tot», ignorând toate faptele, nu doreşte să ştie că Spitalul Judeţean tocmai a semnat un nou contract de sponsorizare cu un mare producător de vopsele din Timişoara, pentru a începe reabilitarea secţiei ATI şi a tuturor sălilor de operaţie.

Domnul «ştie tot» nu doreşte să audă nici că, odată cu instalarea mea, am majorat chiriile pentru toti agenţii economici ce functionează în incinta spitalului, care erau mai mult decat simbolice, cu circa 200%, iar pentru cabinetele cărora spitalul  furnizează utilitaţi, cu aproape 500%. Toţi aceşti bani au fost redirecţionaţi pentru achiziţia de medicamente şi alte cheltuieli curente .

Domnul «ştie tot» se face că nu cunoaşte, încă o dată, că au fost renegociate toate contractele cu furnizorii de servicii, medicamente/materiale şi reactivi, iar economiile realizate au fost de cca.15%. 

Cred ca domnul «ştie tot» nu este nici de această dată informat că am demarat procedurile pentru înfiinţarea unei secţii de Traumatologie, ce va putea interveni în situaţii critice şi va putea salva vieţi.

Cu privire la acordarea voucherelor de vacanţă, de care face vorbire stimabilul senator, îl informez, cu deosebit respect, că acestea pot fi acordate până la data de 31.12.2019, deşi sunt convins că domnia sa, cu buna ştiinţă, a ignorat textul legii în favoare unui gest politic bine ţintit .

Îmi rămân în minte, totuşi, câteva întrebări care mă frământă:

– oare aceste măsuri au deranjat anumite interese?

– oare faptul că examenele desfăşurate în perioada mandatului meu au fost 100% corecte?

– oare faptul ca nu am fost un obedient a deranjat pe cineva?

În rest, îi doresc domnului senator multă sănătate, dar îl asigur că nu voi fi nici de acum înainte un obedient al domniei sale, iar criticile domniei sale mă fac să cred că fac exact ceea ce trebuie.

Mi-aş fi dorit  totuşi ca domnul senator, înainte să facă astfel de declaraţii, să fi consultat şi oameni competenţi, cum ar fi dl. Dr. Paul Purea, preşedintele Consiliului de Administraţie, pentru că astfel ar fi  reuşit să înţeleagă că afirmaţiile domniei sale sunt nefondate şi făcute cu un evident scop politic .

Îl asigur pe domnul senator «ştie tot» că niciodata Waldemar Murgu nu va fi executantul politic  al domniei sale, aşa cum aţi dorit mereu! Şi cred că ştiţi foarte bine la ce mă refer, iar dacă aţi uitat cumva, vă pot reaminti cu plăcere!“, concluzionează managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Comentarii