(P) Periplul electoral al lui Ponta, de la Pro România, a început în biroul primarului Bocşei

(P)

Surprinzător pentru unii, Victor Ponta şi-a început vizita electorală în Caraş-Severin în biroul primarului PMP al Bocşei, Eugen Cismăneanţu. Gestul liderului Pro România surprinde doar în măsura în care mulţi nu ştiu aprecierile făcute de secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă, şi nici pe cele ale liderului formaţiunii care a mărturisit: „În 2012, pe vremea USL, am bătut aproape tot în judeţul dumneavoastră, mai puţin aici, la Bocşa. Apoi, în 2016, Eugen Cismăneanţu a câştigat din nou primăria, iar acest lucru spune mult despre el.“

A surprins şi numărul mare de oameni prezenţi în sala de spectacole a Casei de cultură, la o oră matinală, 10. Între aceştia, în calitate de „gazdă“, primarul Cismăneanţu, pe care Ion Mocioalcă l-a lăudat şi l-a „invitat să se alăture echipei Pro România“:

„La Bocşa, administraţia locală merită atenţia noastră, merită şi administraţia dumneavoastră, pentru că oraşul s-a schimbat în cei şase ani. Sigur, sunt investiţii importante ce trebuie făcute, am fost în primărie, şi-i mulţumim domnului primar că ne-a primit, a fost o gazdă deosebită. Vă spun că domnul preşedinte s-a uitat peste proiectele europene ale primăriei şi că împreună cu doamna Corina Creţu vom încerca să le finalizăm în cel mai scurt timp. Am continuat discuţiile şi despre spitalul închis de o altă Putere, respectiv regimul Băsescu, care a închis un număr important în România. După 2012, 23 dintre ele s-au redeschis, nu însă şi cel de la Bocşa. În analizele domnilor Bănicioiu  şi Ponta, să ştiţi că se află şi acest obiectiv. Prefer să vorbesc mai puţin şi să vorbesc mai mult, prefer să fiu lângă Eugen Cismăneanţu şi sper ca şi el să fie alături de noi să întregim o echipă frumoasă, care se bate cu armele pe care le are, cu mai puţini bani şi mai multă determinare“, a mărturisit Mocioalcă.

Discursul lui Victor Ponta de la Reşiţa, ţinut în sala Cinematografului Dacia plină de membri şi susţinători din tot judeţul, a fost îndreptat şi împotriva PSD şi al liderior din acest partid care transportă cu autobuzele locuitorii satelor şi oraşelor la mitingurile de zeci de mii de oameni.

„Să ştiţi că nu e chiar cum vorbesc unii. Oamenii ăia nu se duc de drag, sunt mânaţi de la spate. Nu aţi văzut filmuleţul cu ţăranul acela care a profitat de faptul că se întorsese primarul şi a mărturisit senin: «Domnule am venit că m-a adus primarul, dar crezi că o să votez cu hoţul de Dragnea?» Fac mitinguri de zeci, sute de mii de oameni, îi duc cu forţa, dar ei trebuie să ştie că Pro România este o alternativă la toate nemulţumirile şi necazurile acelor oameni. Al doilea lucru foarte important. Aţi văzut toate discursurile împotriva Europei pe care le promovează Dragnea. Dintr-o dată lui Dragnea nu-i mai place Europa. Credeam că-l cunosc, dar nu l-am auzit niciodată că ar avea o problemă cu Europa. Şi cred că există o singură explicaţie de ce a devenit anti-european: pentru că europenii nu-l lasă să fure. De asta nici nu luăm bani europeni. Lumea se întreabă de ce nu e ca la alţii cu atragerea de fonduri. Sunt miliarde de euro pentru autostrăzi, spitale regionale, atunci de ce nu sunt accesate? Pentru că nu le pot fura şi, implicit nu pot să le dea firmelor lor. Pentru că nu pot să aranjeze licitaţiile, pentru că vin să te controleze după aceea, a mărturisit fostul prim-ministru.“

Victor Ponta a vorbit despre vocaţia pro-europeană a României, despre recunoaşterea de care se bucură la Bruxelles europarlamentarul Corina Creţu, despre profesionalismul eurocandidaţilor Mihai Tudose şi a colegilor acestuia.

De la Reşiţa, Victor Ponta şi echipa sa au plecat la Moldova Nouă, pentru a se întâlni cu electoratul din Clisura Dunării.

Notă: (P) – Publicitate

PARTIDUL PRO ROMÂNIA, MFC: 41190009