Pompierii militari comemorează zilele acestea 171 de ani de la memorabila „Bătălie din Dealul Spirii”

Pentru a sărbători Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, va desfăşura mai multe activităţi la care reşiţenii sunt invitaţi să participe. Seria evenimentelor va debuta mâine, 11 septembrie, de la ora 10.00, la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa, cu un simpozion intitulat „Cooperarea pompierilor din structurile serviciilor profesioniste cu administraţia locală, serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă”.

De asemenea, de la ora 10.30, în Parcul Tricolorului din municipiu vor fi amplasate câteva puncte mobile de informare preventivă. Poate cel mai aşteptat moment va fi organizat în data de 13 septembrie, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, unde vor avea loc exerciţii demonstrative şi prezentarea tehnicii din dotare, dar şi un ceremonial religios.

„Data de 13 septembrie reprezintă un simbol al patriotismului pompierilor care au luptat pentru ţară cu preţul vieţii, dar şi un prilej pentru a sărbători curajul, devotamentul şi implicarea de care dau dovadă pompierii români, în fiecare zi, în misiunile lor pentru salvarea vieţii oamenilor”, spune Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” Caraş-Severin.

Comentarii