Prim pas spre normalitate pentru bătrânii Centrului pentru Persoane Vârstnice din Anina

După ce au fost discuţii cu privire la închiderea centrului, astăzi, situaţia bunicilor de la Anina pare să se fi schimbat în bine. Administraţia locală a încheiat un parteneriat pentru 15 ani cu Fundaţia „Humanitas Pro Deo”, iar din luna mai, aici lucrurile au intrat într-un ritm normal.

În cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Social, Valentin Boşneag, din cadrul Centrului pentru Persoane Adulte şi Vârstnice Anina a precizat că la ora actuală există un număr de 30 beneficiari ce primesc la Anina găzduire, hrană, dar şi îngrijiri medicale, recuperare şi readaptare, activităţi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială, medicală şi psihologică.

În momentul de faţă finantarea căminului este asigurată din pensiile beneficiarilor, indemnizaţiile de handicap, aparţinătorii (pe baza de contract) şi sponsorizări, doar pentru două persoane plata este suportată de Primăria Anina.

Conducerea instituţiei mai precizează că la momentul actual, principalele nevoi sunt legate de modernizarea clădirii, amenajare peisagistică, termoficare, echipamente electronice dar ar fi nevoie şi de dotări ce ţin de echipamente de recuperare fizică.

Comentarii