Primarul din Sasca Montană a fost condamnat cu suspendare

Primarul comunei Sasca Montană a fost condamnat la şase luni de închisoare, cu suspendare, de către Curtea de Apel Timişoara, pentru purtare abuzivă.

Ion Poplicean a fost trimis în judecată în iarna anului 2017, însă fapta săvârşită de edil s-a întâmplat în vara anului 2015. Atunci, la una dintre şedinţele Consiliului local, între primar şi un cetăţean prezent la şedinţă s-a iscat un conflict, Poplicean l-a îmbrâncit, în timp ce localnicul a ripostat, înjurându-l şi lovindu-l cu pumnul. Primarul a dat şi el, cu pumnii şi picioarele, au intervenit consilierii locali să-i despartă. În cele din urmă, localnicul a avut nevoie de şase zile de îngrijiri medicale.

Amândoi au făcut plângere la Poliţie, considerându-se victime, iar cazul a ajuns în instanţă. Judecătoria Oraviţa l-a condamnat pe primarul Popliceanu la 4 luni, cu suspendare. A urmar recursul, pentru ca în final Curtea de Apel Timişoara să-l condamne, printr-o sentinţă definitivă, la şase luni de închisoare, tot cu suspendare.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Ion Poplicean va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Sasca Montană sau în cadrul Primăriei Ciuchici pe o perioadă de 45 de zile lucrătoare.