Se reorganizează personalul din spitalul caransebeşean

În cadrul ultimei şedinţe de lucru, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea Organigramei Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, de la 544, la 549 de posturi, în sensul că a fost suplimentat cu cinci numărul de asistenţi medicali la Compartimentul Primiri Urgenţe.

„Cred că e nevoie de personal la Primiri Urgenţe, la fel cum cred că există secţii în care numărul personalului este prea mare, şi am văzut din partea celor doi manageri ai spitalului propuneri de permutări între secţii ale asistentelor medicale, poate chiar de comasare a unor secţii, în vederea eficientizării activităţii, a spus primarul Felix Borcean. Nu este normal să ai cinci asistenţi la trei pacienţi, la fel cum nu este normal să ai doar trei asistenţi la 20 de pacienţi. Aici se poate jongla cu personalul din spital, dar există o opoziţie a personalului şi a şefilor de secţii, există prietenii, există tovărăşii şi în spital, poate e firesc să fie aşa, şi se opune rezistenţă din partea unor asistenţi de a se muta de la o secţie la alta”.

Edilul a prezentat o statistică din care rezultă că există medici care au între 50 şi 100 de cazuri pe lună, dar şi medici care au între unu şi cinci cazuri lunar, spunând că misiunea de a reglementa această situaţie este a celor doi manageri cărora le-a acordat încredere.

Comentarii