Senatorul Ionuţ Chisăliţă este nemulţumit de activitatea managerului Spitalului judeţean

Într-o postare pe Facebook, senatorul PSD, Ioan Chisăliţă, îl ia în răspăr pe Waldemar Murgu pe care îl face, în mod ironic, „mana-zerul“ Spitalului judeţean. Supărarea parlamentarului pleacă de la o informare a ministerului Sănătăţii, potrivit căreia Spitalul judeţean ar fi pe primul loc în ţară la datorii.

Din start, Chisăliţă spune că Waldemar Murgu nu este membru PSD, susţinând că sănătatea nu ar trebui condusă de oameni politici.

„Domnul recepționer, pardon, «mana-zer» de lapte și de alte brânzeturi, nu este membru al partidului nostru și, vorbind de sănătate, nu cred că este importantă apartenența politică. Tu, manager, trebuie să-l pui pe roate. Or, Spitalul Județean din Reșița se scufundă. Angajații sunt nemulțumiți de tăierea sporurilor salariale. Medicii și asistenții de la Urgențe muncesc cu bagajul emoțional plin de înjurături. De ce? Pentru că nu mai au pe ce pune mâna, din punct de vedere medical. Medicamente de primă necesitate nu sunt. Trimiți aparținătorii să cumpere rețete ce, în mod normal, ar trebui să se găsească în rezerva unității de primiri. Același lucru se întâmplă și pe saloanele spitalului, pe secțiile acestuia. Iarna trecută, noaptea se oprea căldura, pentru economie. Acum, doctorii cumpără neoane, tot pentru economisirea bugetului, că, nu-i așa, pe întuneric nu poți consulta. Și dacă domnul cu laptele nu cumpără, te uiți tu, doctor de două, trei mii de euro pe lună, la un bec? Ce vreau să vă spun. Sunt senator de Caraș-Severin. Nu pot tolera maxima incompetență a domnului «manager». Ca să nu mai vorbesc de refuzul Domnului «manager» de a acorda voucherele de vacanță pe motiv că sunt „pomană! Deși ele sunt un drept acordat de Guvern!“ , scrie Chisăliţă pe pagina sa de Facebook.

Senatorul PSD are şi câteva nelămuriri, pe care şi le exprimă tot în scris: „O să spuneți că sistemul de sănătate este plin de probleme! Așa este! Începând de la sub-finanțarea sistemului! Mă întreb însă cum reușesc alți manageri. Și aș incepe cu cei de la Oravița, Moldova Nouă, Caransebeș! Ca să vorbesc doar de cei din județ! O astfel de «personalitate» a reușit prin aroganța cu care tratează personalul spitalului cât și prin incompetență să fie urât de toată lumea ! Din câte am înțeles «mana-zerul» nostru s-a înscris la concursul de manager al Spitalului județean. Cică «el este susținut»…. Mă întreb de cine !? Nu cred că un astfel de personaj care sa remarcat doar prin «performanța» de a aduce Spitalul județean în topul datornicilor, chiar pe primul loc , poate fi «ajutat» să ia examenul! Nu poate un astfel de om care nu cunoaște sistemul de sănătate și nici nu-l înțelege, să conducă Spitalul județean!Părerea mea….“, concluzionează Ionuţ Chisăliţă.

Comentarii