Sorin Maxim, director ADR Vest: „Acest mod de transport pentru Reşiţa nu este un moft“

Reintroducerea tramvaiului în Reşiţa nu este privită cu ochi buni de toată lumea. Există destui contestatari plecând de la ideea că banii pentru investiţia aceasta ar fi fost buni la reabilitarea străzilor din municipiu ori amenajarea unor locuri de joacă pentru copii. Mai mult, unii vorbesc deja de un eşec, rememorând vremurile fostui tramvai, care producea atâtea neplăceri populaţiei, de la trepidaţii şi zgomot, până la afectarea clădirilor din apropierea căii de rulare.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, SorinMaxim, îi linişteşte pe localnici, asigurându-i că vor avea parte de un transport public de călători civilizat, cu respectarea tuturor normelor europene în materie.

„Acest proiect este o primă parte din ceea ce numim conceptul de dezvoltare şi mobilitate urbană a Municipiului Reşiţa şi pot să spun că acest mod de transport pentru Reşiţa nu este un moft. Este un element esenţial care contribuie la calitatea vieţii, pentru că vorbim de un transport ecologic şi foarte confortabil. În plus, dacă calculăm pe un termen de 20 de ani, întreţinerea acestor tramvaie va fi foarte ieftină în comparaţie cu oricare alt mijloc de transport. Este foarte silenţios, nu vor mai exita trepidaţiile pe care vechiul tramvai le-a avut, are funcţii complexe, motiv pentru care costă atâtea milioane de euro“, a ţinut să precizeze Sorin Maxim.

Comentarii