Starea bărbatului muşcat de viperă la Bigăr este bună şi urmează să fie externat

viperă

La sfârşitul săptămânii trecute, un turist de 43 de ani, din Brăila, a fost muşcat de viperă, în timp ce se afla în vizită la Cascada Bigăr. Astăzi, 11 iunie, bărbatul se află internat pe secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. „Starea generală a pacientului este una bună. Pe tot parcursul internării nu s-au accentuat fenomenele inflamatorii la mâna muşcată. Pacientul a urmat tratament adecvat cu soluţii perfuzabile, antihistaminice, cortizon şi antibiotice”, a spus Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al spitalului. Bărbatul urmează să fie externat până cel târziu mâine. Reprezentanţii spitalului spun că bărbatul a primit la internare doza de antiviperin, iar în momentul de faţă există doar o singură doză în termen de valabilitate.

A vrut să arate copiilor şarpele
Se pare că bărbatul nu a procedat corespunzător la vederea puiului de şarpe. Acesta l-ar fi luat în mână cu intenţia de a-l arăta copiilor. Specialiştii spun că muşcătura unui pui de viperă este mult mai periculoasă decât cea a adultului.

Ce facem în caz de mușcătură
Încercati să vă liniştiţi, nu intraţi în panică; Sunaţi la 112 şi anuntaţi imediat incidentul. In cazul în care nu aveţi semnal, trebuie să vă deplasaţi calm până într-o zonă cu semnal GSM; Staţi în poziţie orizontală pâna la sosirea ajutoarelor. De asemenea, curăţaţi locul muşcăturii cu apă şi hidratați-vă cât mai bine pentru a diminua efectele veninului la nivelul rinichilor. Nu faceţi incizii ca să se scurgă sângele şi nu aplicaţi garou, veninul va avea o concentrație mai mare şi va distruge celulele;

Se poate aplica o fașă elastică pe membrul muscat, însa nu direct pe mușcătură (superior mușcăturii). Fașa are rolul de a scădea fluxul sangvin spre corp, limitând astfel efectele imediate. Nu aplicaţi obiecte reci sau gheaţă şi nu consumaţi alcool.

Comentarii