Trei persoane au fost muşcate de şerpi în ultima perioadă în Caraş-Severin

viperă

În perioada 1 iunie – 8 iulie 2019, trei persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, după ce au fost mușcate de șarpe. Săptămâna trecută s-au înregistrat cele mai recente două cazuri, când doi pacienţi au mers la spital în aceeaşi zi.

Conform purtătorului de cuvânt al spitalului reşiţean, Roxana Bălan, toți cei trei pacienți au primit tratament suportiv și le-a fost administrat și ser antiviperin. „În prezent, la UPU, mai există pe stoc o singură doză de ser antiviperin, urmând ca la apariția a noi cazuri de mușcături, medicii să solicite doze de vaccin de la Compania Națională Unifarm SA, care s-a angajat să le livreze în cel mult șase ore de la primirea solicitării”, a mai precizat Bălan.

Întâlnirile cu şerpii în Caraş-Severin sunt din ce în ce mai dese, iar conform specialiştilor, trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente. Şerpii veninoşi nu atacă decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Daca locuiţi sau călătoriţi în zone in care exista şerpi, îmbrăcaţi haine ce va acoperă picioarele. Oamenii sunt sfătuiţi să nu păşească şi să nu se aşeze pe pământ până nu verifică locul, iar dacă au observat un şarpe, să se îndepărteze.

Comentarii