Trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de milioane de lei

Prin rechizitoriul Parchetului de pe  lângă Tribunalul Caraş-Severin,  inculpatul C.V.  a fost  trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, respectiv infracțiunea de folosire cu rea-credință a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect,

Potrivit comunicatului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în calitate de administrator de fapt a SC „R. B. R.“ SRL (firmă de fier vechi, n.r.) în perioada 2 august 2010-21 noiembrie 2012, C.V. a evidențiat în contabilitatea societății cheltuieli fictive în sumă de 3.498.539 lei și nu evidențiat în contabilitate venituri în sumă de 1.609.274, ceea ce a dus un prejudiciu bugetului de stat de 1.531.822 lei.

De asemenea, tot în această perioadă, inculpatul C.V. a beneficiat de plăți nelegale efectuate de către SC „R. B. R.“ SRL, societatea al cărei administrator în fapt era, în sumă de 2.474.413 lei, folosind în interes propriu, nejustificat și cu rea-credință această sumă, într-un scop contrar intereselor firmei pe care  o administra.

„Prin același rechizitoriu a fost trimis în judecată și inculpatul B. M. pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, întrucât în perioada sus-menţionată,  a întocmit în mod fictiv facturi și chitanțe   având ca furnizor societatea pe care o reprezenta și beneficiar SC „R B R“ SRL administrată de către inc. C.V,  pe care le-a înmânat inc. C.V.“, se arată în comunicatul Parchetului.

Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii