Un actor grăbit: Mircea Diaconu s-a întlnit cu alegătorii din Reşiţa

Primul candidat, din cei 14 înscrişi în cursa pentru Cotroceni, a fost în această după-amiază la Reşiţa. Fără niciun fel de publicitate prealabilă, actorul Mircea Diaconu, susţinut de ALDE şi Pro România a surprins prin două lucruri ce nu au trecut neobservate: unu, deplasarea la Reşiţa nu a făcut-o cu celebrul ARO galben, fabricat în epoca Ceauşescu şi, doi, la întâlnirea din Piaţa Prefecturii candidatul a sosit înainte de ora pe care presa a aflat-o din surse, neexistând o comunicare în acest sens, după cum ar fi fost normal. În plus, nu a luat contact cu liderii celor două formaţiuni susţinătoare.

Aşa se explică faptul că în piaţa din centru civic au venit doar vreo 100 de persoane – pensionari, membri ALDE şi Pro România şi câţiva reşiţeni apolitici, curioşi să-l vadă pe actorul din „Toamna bobocilor“, care, de Crăciun, împlineşte 69 de ani.

Dialogul dintre actorul-candidat şi reşiţeni, impus de aceştia din urmă, s-a axat pe teme ce nu au legătură cu acest gen de alegeri, dar care trezesc nostalgii. În prim plan au fost aduse trecutul Reşiţei, pensiile nesimţite ale parlamentarilor, corupţia şi mai puţin s-a vorbit despre ce este, ce face sau cu ce se ocupă preşedintele unei ţări.

După nici o oră de întrebări şi răspunsuri, Mircea Diaconu şi fiul său şi-au luat rămas bun de la reşiţeni.

Comentarii