Valeria Schelean Şomfelean: „De ce se tot amână deschiderea tronsonului de autostradă Lugoj-Deva?“

Deschiderea tronsonului de autostradă Lugoj-Deva a fost din nou amânată de către Guvern, întrucât recepția lucrărilor la lotul 3 nu a fost finalizată. Pe lotul 3 se află bretelele care ar fi trebuit să descarce traficul, însă din cauză calității slabe a lucrărilor de pe lotul 3, porțiunea nu a fost recepționată de CNAIR, după cum se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Într-o intervenţie televizată, deputata PNL, Valeria Sachelean-Şomfelean, se întreabă cum de este posibil aşa ceva, fără ca cineva să răspundă pentru aceste tergiversări păguboase.

„Dacă executantul nu și-a îndeplinit, în mod culpabil, obligațiile ce îi revin, atunci ministerul de resort și instituțiile din subordinea sa, trebuie să explice cetățenilor cum au supravegheat lucrările de execuție, pe faze determinante.

În contextul rectificării bugetare, nu este exclusă nici ipoteza tergiversării intenționate a recepției lucrărilor din cauza lipsei resursei financiarepentru plata ultimelor tranșe din prețul Contractului. Sau poate dorește doamna Dăncilă să inaugureze tronsonul de autostradă în campania la prezidențiale?“, a concluzionat parlamentarul cărăşean.

Comentarii