Valeria Schelean-Şomfelean susţine rapoartele GRECO

Specialiștii Grupului de State împotriva Corupției (GRECO) au întocmit rapoarte referitoare la Jusatiţia din ţara noastră. Între observaţiile făcute, una se referă la Secția specială pentru investigarea infracţiunilor săvârşite de magistraţi. În opinia celor de la GRECO, această secţie este văzută ca şi o amenințare la adresa independenței justiției.

Mai mult, rapoartele arată că România a înregistrat foarte puţine progrese în implementarea măsurilor de combatere a corupţiei în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor, precum şi în abordarea preocupărilor generate de controversata reformă a justiţiei.

Consecventă cu principiile sale în materie de Drept şi Justiţie, deputata Valeria Schelean-Şomfelean s-a referit, într-o emisiune televizată, la aceste rapoarte.

„GRECO confirmă, în aceeași abordare cu cea a Comisiei de la Veneția, faptul că deciziile luate de PSD și ALDE, cu privire la inființarea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor săvârșite de magistrați, nu au avut alt scop decât acela de a compromite lupta împotriva corupției, independența justiției și funcționarea statului de drept.

Partidul Național Liberal a inițiat un proiect de lege pentru desființarea Secției Speciale pentru investigarea magistatilor, adoptat tacit în Camera Deputaților și aflat în dezbaterea Senatului, în calitate de cameră decizională“, a mărturisit deputata liberală de Caraş-Severin.

Comentarii