29 de zile în arest pentru comisarii Gărzii Financiare

De: 
VICTOR NAFIRU
4 iunie 2013 - 11.25

Cei doi comisari ai Gărzii Financiare Caraş-Severin, Remus Alin Doban şi Sebastian Zeicu, vor rămâne în arest timp de 29 de zile, după ce săptămâna trecută au fost reţinuţi de procurorii DNA, în urma unui flagrant realizat la o societate comercială din Caransebeş.

În acel moment, asupra celor doi s-a găsit suma de 1.000 de lei şi s-a mai stabilit că, în alte două rânduri, au primit 1000, respectiv 600 de lei. La prima vedere, cei doi comisari ai GF par nişte „găinari“ ce s-ar mulţumi şi cu un pachet de ţigări sau o masă la restaurant.

În realitate, însă, lucrurile nu stăteau nici pe de parte aşa. Sebastian Zeicu deţine un apartament în Reşiţa, de 98 de metri pătraţi, o casă în Ungaria, cumpărată de nevasta sa, două autoturisme, un Audi şi un Logan, dar şi un credit ipotecar de 26.000 de euro. Colegul său, Remus Alin Doban, are trecut în declaraţia de avere o casă, aflată în cooproprietate, de 170 de metri pătraţi, în Reşiţa, un teren la Văliug, de 1.000 de metri pătraţi, un BMW, precum şi un credit de 40.000 de euro scadent în 2036.

La recursul judecat de Curtea de Apel Timişoara, avocatul lui Zeicu a spus că suma nu este mare, clientul său nu a favorizat firma respectivă, iar concluzia a fost că este posibil ca să i fi făcut o înscenare, cu scopul de a-l compromite! Zeicu a cerut să fie pus în libertate, deoarece suferă de astm bronşic, are un minor în întreţinere şi doi părinţi bolnavi.

La rândul său, Doban a mărturisit că nu a primit nici un leu de la firma controlată şi şi-a făcut doar treaba. A cerut cercetarea în libertate.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget