Absolvenţii universităţii reşiţene au ghinion: la Bursa locurilor de muncă, specializările lor nu au căutare

De: 
VICTOR NAFIRU
20 aprilie 2015 - 15.50

FOTO: ArhivăCa de fiecare dată în această perioadă a anului, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin organizează la Reșița în data de 24 aprilie 2015, Bursa generală a locurilor de muncă. Bursa va avea loc în holul Universitații „Eftimie Murgu“, începând cu ora 9.

Așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, se întrezărește o participare redusă a agenților economici, iar oferta acestora va fi una ridicolă. Până astăzi, au fost contactați un număr de 82 de angajatori din tot județul, însă doar 19 au confirmat participarea. Oferta la zi este de numai 58 de locuri de muncă, în medie, trei pentru fiecare agent economic. Cele mai multe locuri de muncă oferite sunt cele de confecționer îmbrăcăminte, lucrător comercial, vânzător, asistent relații cu publicul, sudor, lăcătuș ansambluri sudate, gestionar. Căutate sunt și locurile de muncă de muncitor necalificat în confecții și la asamblarea și montarea pieselor.
Participare slabă și în 2014
Pentru persoanele cu studii superioare viitorul sună rău, cel puțin la ediția din acest an, deoarece sunt oferite doar trei locuri vacante, în meseriile: inginer sudor, inginer chimist și consilier relații clienți. După cum se poate constata, nici unul nu corespund specializărilor absolvite la Universitatea „Eftimie Murgu“ Reșița.

Agenţii economici care doresc să participe la Bursă îşi pot depune ofertele de locuri vacante la sediul Agenţiei din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17 (tel 0255/212380).

Participarea agenţilor economici la bursă este gratuită, după cum ne preciza dir. Adj. Al AJOFM Caraș-Severin, Alina Miclea.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget