Adrian Torma: „Lupu Matei are timp de pierdut în instanță, în loc să facă ceva pentru oraș“

De: 
VICTOR NAFIRU
2 aprilie 2015 - 14.00

Văzându-se cu sacii în căruță, după ce și consilierii din Opoziție au votat proiectul privind bugetul local pe 2015, primarul din Moldova Nouă, Matei Lupu, a ieșit la declarații împotriva celor care au îndrăznit să-i ceară socoteală pentru modul în care s-au cheltuit unele sume de bani și s-au acordat lucrările din oraș, cu încredințare directă și fără organizarea licitațiilor. Un prim atac este îndreptat spre liderul PNL Moldova Nouă, Adrian Torma, considerând că acesta l-a jignit prea mult în ultimul timp în presă și în paginile de socializare.

„Nu sunt obligat să accept toate exprimările lui. Atacurile lui depășesc limita bunului simț. Matei LupuMă face mincinos și în toate felurile, de ce trebuie să tolerez așa ceva?! Este intolerabil ceea ce se întâmplă și din acest motiv am luat decizia să apelez la instanță. Îi voi cere despăgubiri de 100.000 de euro! Doar instanța mai poate face dreptate în acest caz. Repet, eu înțeleg atacurile politice, dar în limita bunului simț!“, a declarat, primarul Lupu.

Replica lui Adrian Torma nu s-a lăsat așteptată. Liderul liberal este de părere că acuzele primarului sunt nefondate, deoarece acesta nu înțelege rolul Opoziției în raport cu activitatea edilului-șef. „Fiind de partea Opoziței, este de datoria mea să scot în evidență neregulile pe care le constat în activitatea lui Lupu Matei. Punctele noastre de vedere au la bază realitatea. Avem atât de multe dovezi care ne întaresc afirmațiile făcute față de administrația locală, încât ele sunt știute de orice locuitor onest al urbei noastre. Lăsăm ca imaginea orașului din acest moment să vorbească de la sine. Dacă un punct de vedere, pe care îl considerăm ca fiind adevărat, înseamnă calomnie în opinia domnului Lupu, atunci așa o fi“.

În privința amenințărilor cu judecata și a daunelor morale de care vorbește primarul, Adrian Torma consideră că atunci când vrei cu dinadinsul să ieși în evidență, orice este posibil. „Dacă are timp de judecați și nu de accesare a proiectelor europene atât de necesare orașului, atunci domnul Lupu are o problemă. Ceea ce face reprezintă un scenariu de manipulare a opiniei publice, postura de victimă luând locul omului care ar trebui să contribuie la bunăstarea orașului. Ne pare rău să constatăm că Lupu Matei are timp de pierdut în instanță, în loc să-și propună obiective clare pentru dezvoltarea orașului. În ceea ce mă privește, scopul meu, ca om politic, este de a contribui la dezvoltarea orașului și nu de a face atacuri nejustificate la adresa primarului Matei Lupu“, ne-a mărturisit Adrian Torma.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget