Alin Artimon, după 1 -2 cu FC Bihor: „Îmi asum în totalitate responsabilitatea acestei înfrângeri“

De: 
SAVA NIKOLICI
18 aprilie 2015 - 19.25

În returul sezonului regulat, FC Bihor a reușit un egal, 2-2, pe terenul din Parcul Teiuș. Astăzi, în etapa a III-a a play-out-ului, orădenii, cu antrenor nou la timonă, s-au impus în deplasarea de la Caransebeș cu scorul de 2-1. Ținând seama și de victoria surprinzătoare obținută acasă de Șoimii Pâncota, 1-0 cu CSM Rm. Vâlcea, lucrurile se complică rău pentru jucătorii antrenați de Alin Artimon care mai păstrează doar un avans de două, respectiv un punct față de ultimele clasate, Șoimii Pâncota și FC Bihor, în condițiile în care caransebeșenii vor juca returul pe terenul celor două rivale, în încercarea evitării ultimului loc.

Partida a început pentru caransebeșeni care și-au creat câteva ocazii bune la poarta apărată de Fildan. În min. 4, la lovitura liberă executată de Suru, de la 20 de metri de pe partea dreaptă a atacului gazdelor, Goșa a trimis de puțin pe lângă poartă. Trei minute mai târziu, Săulescu a reluat de la 8 metri, din cădere, ratând de puțin ținta, pentru ca în min. 13, Goșa să reia slab din careu, după ce reușise să „croșeteze“ în fața a doi adversari.

Prima acțiune mai incisivă a oaspeților a avut-o Cigan, în min. 16, cînd i s-a opus portarul Pascal ieșit să salveze la marginea careului de 16 metri. Ceea ce părea un foc de paie, întrucât gazdele au mai avut alte două oportunități la poarta lui Fildan, avea să se concretizeze în min. 28 prin Sorian, care a prins un șut de zile mari de la aproape 25 de metri, mingea șutată de acesta a poposit în vinclul porții apărată de Pascal. FC Caransebeș - FC Bihor 0-1, scor cu care s-a încheiat prima parte a meciului.

Gugulanii și-au creat mai multe ocazii la începutul reprizei a doua, prin Suru, Boștină și Goșa și se credea că va veni și egalarea, doar că bihorenii și-au dovedit din nou potențialul. Mai întâi în min. 67, când Pascal a scos de sub bară mingea șutată de același Sorian, pentru ca în min. 74, Ember să ridice scorul la 2-0 pentru FC Bihor, după ce balonul șutat de el din lovitură liberă a fost deviat în poartă de zidul gazdelor.

Elevii lui Artimon s-au năpustit în atac, însă golul care să fi relansat meciul a venit abia în minutele de prelungire, căpitanul Goșa stabilind scorul final: FC Caransebeș - FC Bihor 1 – 2.

Formațiile folosite în acest meci:

FC Caransebeș: Ad. Pascal - Cotigă, Goşa (cpt.), Cip. Dinu, Birău - Suru (Fl. Pârvu ’57), Artean - Săulescu (H. Popa ’73), C. Stoica (A. Roman ’55), S. Lupu - Al. Boştină
Antrenor: Alin Artimon

FC Bihor Oradea: Fildan (cpt.) - Mihuţ (Haş ’88), Bactăr, Pascariu, Letan - Ember, A. Achim - Fl. Pop, Sorian, N. Lorincz (Cr. Andor ’88) - Cigan (Zs. Lukacs ’90+1)
Antrenor: Gheorghe Silaghi

Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenţi: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Ciprian Petre Geambazu (Buşteni).  Alin ArtimonDupă meci, Alin Artimon a declarat la conferința de presă: „Îmi asum în totalitate responsabilitatea acestei înfrângeri şi a modului în care echipa s-a exprimat. Din păcate, vrem să trăim periculos şi am reuşit «performanţa» să pierdem două jocuri în două etape.
Am avut şi neşansa ca, din două şuturi pe poartă, unul să fie greu parabil, iar al doilea să fie deviat, iar noi, cu toate situaţiile clare pe care le-am avut, inclusiv Boştină cu poarta goală, n-am reuşit să înscriem decât pe final, ca o palidă consolare. Astăzi puteam încheia socotelile cu ecuaţia retrogradării, şi am pierdut o şansă importantă. Aşa, însă, trebuie să fim bărbaţi, să ridicăm capul din pământ, să ne asumăm fiecare partea lui de vină, să mergem la Oradea şi să câştigăm“.  Gheorghe SilaghiLa rândul său, antrenorul oaspeților, Gheorghe Silaghi, a spus: „Vă spun sincer că nu am venit la Caransebeş cu gândul de a face spectacol, am venit să fim pragmatici, ne-am propus de la bun început lucrul ăsta. Spectacolul îl lăsăm pentru altădată... Sunt convins că băieţii şi-au dorit foarte mult victoria şi au reuşit să o obţină datorită şi faptului că fostul antrenor Călin Cheregi şi-a dat demisia pentru a crea un şoc la echipă. Ţin să-i mulţumesc şi să-i dedic şi lui această victorie, pentru că, în mare parte, este şi victoria lui...“

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget