Anina, prezentă la Târgul Internațional de Turism de la Belgrad

De: 
SAVA NIKOLICI
22 februarie 2015 - 12.20

FOTO: piperiuart.euLa sfârșitul săptămânii, Belgrad, capitala Serbiei, a găzduit Ediția cu numărul 37 a Târgului Internațional de Turism, la care au fost prezenți peste 1.100 de expozanți din 50 de țări. România a fost prezentă cu un stand cu trei delegații participante din tot atâtea județe: Timiș, Mehedinți și Caraș-Severin, respectiv Timișoara, Svinița și Anina. Motto-ul standului nostru a fost : „Minoritățile promovează România“.

Prezența Aninei la această importantă manifestare internațională s-a datorat, în primul rând, tinerilor de la Asociaţia „Adrenaline”, care s-a preocupat să promoveze oportunitățile zonei. „Oamenilor cu care am discutat le-am arătat care sunt activităţile propuse: slackline, highline, tiroliana, motoparapanta, tir cu arcul şi multe altele. Am promovat şi evenimentul rock pe care îl pregătim acum, anume pentru perioada 19 – 21 iunie, la Anina, festivalul de muzica rock si adrenalina „RockLine”. Nu am uitat nici traseul de cale ferată Anina-Oraviţa, cu toate punctele de atracţie din zonă, acolo unde noi, dar şi partenerii pe care i-am găsit la Primăria Anina, instituţie cu care colaborăm şi la care am găsit sprijin pentru acţiunile noastre”, a mărturisit preşedintele „Adrenaline”, George Lungu.

FOTO: piperiuart.euLa târg au fost prezenţi şi primarul Gheorghe Românu şi viceprimarul Dorinel Ungureanu, care au promovat spre vânzare pachete turistice care includ călătorii pe linia ferată Anina-Oraviţa, pentru agenţii de turism români şi străini interesaţi de acest obiectiv atât de mediatizat în România şi nu numai!

Despre importanța participării preşedintele țării noastre la Târgul Internațional de la Belgrad a vorbit și președintele Uniunii Sârbilor din România, Ognean Crîstici: „Vrem să promovăm evenimentele culturale, investiţiile şi tot ceea ce înseamnă cultura tradiţională şi cultură valoroasă, în special de pe malul stâng al Dunării, acolo unde majoritatea minorităţii sârbe din România trăieşte. Prin evenimentele culturale şi prin vestigiile rămase în această zonă, încercăm să scoatem în evidenţă aceste valori şi să ajutăm efectiv populaţia autohtonă prin agroturism sau turism rural, sa fie un imbold economic pentru comunitate. Acesta este şi un exemplu pentru ceilalţi din această zonă, pentru ca la anul să vină într-un număr cât mai mare“.

Sârbii pun un mare accent pe organizarea unor astfel de târguri care anual sunt vizitate de 50 – 60.000 de oameni. Dovadă este și faptul că târgul de la Belgrad a fost deschis vineri, 19 februarie, de primul ministru al Serbiei, Aleksandar Vucic. Acesta a ţinut să sublinieze că ţara sa trebuie să muncească mult, dar că Serbia are în faţă un viitor mare pentru turism.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget