Auzite și văzute în culisele meciului Metalul Reșița – FC Olt Slatina

De: 
VICTOR NAFIRU
18 aprilie 2015 - 22.30

Etapa a III-a a play-off-ului Seriei a II-a din Liga a II-a la Fotbal a adus față în față în Valea Domanului echipele clasate pe locurile doi și trei, la egalitate de puncte, dar fără șanse de a detrona liderul seriei, ACS Poli Timișoara. Deși a fost un meci fără miză, vorba lui Daniel Oprița: „locurile doi și trei nu se premiază, doar locul unu promovează“, jucătorii celor două formații au oferit un spectacol agreabil celor aproximativ 150 de spectatori prezenți în tribune.

Apropos de spectatori. Nu ne amintim să fi văzut vreodată tribunele din Valea Domanului atât de pustii. Numărul stewardzilor egal cu al spectatorilorNici pe vremea în care se jucau meciuri în Liga a III-a ori partide de verificare în intersezon, darămite în condițiile unei partide de campionat. La începutul meciului, în tribune nu erau decât vreo 20-25 de spectatori și cam tot atâția stewarzi și jandarmi. Pe parcurs au mai venit și până la urmă s-au adunat, cu indulgență, 150 de suporteri. După meci, întrebat fiind, antrenorul gazdelor, Daniel Oprița, a spus că a mai jucat în fața tribunelor goale doar pe când evolua la Steaua, iar echipa din Ghencea avea terenul suspendat.

Ca de obicei, gazonul a fost unul greu, mai cu seamă că în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar și în timpul meciului, a plouat mărunt, terenul fiind îmbibat cu apă, afectând jocul ambelor echipe. Referindu-se la suprafața de joc, antrenorul oaspeților, Daniel Oprescu, a ținut să sublinieze că aceasta și cea de la Pâncota sunt cele mai proaste din seria a II-a și chiar a sugerat ca FRF să nu permită desfășurarea meciurilor de Liga a II-a.

Galeria Guardia Rosso Nera nu a fost prezentă la meci. Locul de la tribuna a doua a fost pustiu. În schimb, în spatele porții dinspre ieșirea din stadion un grup de 15-16 suporteri care au afișat un bener cu enunțul: „Prezenți pentru culori“. Prezența grupului a mai înviorat atmosfera de înmormântare de pe stadion, însă suporterii nu s-au lăsat până nu au trimis săgeți către finanțatorul echipei, scandând: „Rufă, lasă-ne, lasă-ne“, iar în felul acesta, ceilalți spectatori au înțeles de care parte se situau cei din galerie în disputa Rufă – Primăria Reșița.

La conferința de presă, Daniel Oprița nu le-a făcut niciun reproș jucătorilor săi și s-a declarat mulțumit de jocul echipei, chiar dacă pe margine s-a agitat mult și și-a pus mâinile în cap la ratările reșițenilor, cărora le-a strigat în câteva rânduri de s-a auzit din vârful tribunei: „Bă, nebunilor“. Cât privește situația financiară de la echipă, Oprița a spus doar că, jucătorii nu și-au primit salariile de două luni, iar el, de cinci.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget