Bibliotecarii își sărbătoresc mâine ziua

De: 
SAVA NIKOLICI
22 aprilie 2015 - 18.35

Biblioteca Municipală Reşiţa marchează joi, 23 aprilie, de la ora 13, Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor precum şi Ziua Naţională a Bibliotecarului. Cu acest prilej, va avea loc o acţiune care va cuprinde o prezentare despre activitatea bibliotecii de la înfiinţare până în prezent, alocuţiuni din partea autorităţilor locale, a invitaţilor, a donatorilor de carte, dar şi un moment artistic susţinut de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 8 din Reşiţa. Acţiunea se va desfăşura la sediul Primăriei Municipiului Reşiţa, în sala de şedinţe, parter.

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor se sărbătorește anual în data de 23 aprilie, fiind iniţiată de UNESCO în anul 1995, în scopul promovării lecturii și a drepturilor de autor.

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, data de 23 aprilie a fost declarată „Ziua Bibliotecarului”, astfel că şi în ţara noastră, începând din anul 2005, în data de 23 aprilie se sărbătorește atât Ziua Bibliotecarului cât şi Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget