Bibliotecarii sunt aceia care împrăștie semințele culturii și înțelepciunii

De: 
VICTOR NAFIRU
24 aprilie 2015 - 12.40

Biblioteca Municipală Reșița a marcat prin câteva acțiuni specific Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, precum Ziua națională a Bibliotecarului. În România, cele două evenimente au fost recunoscute și declarate ca atare prin Hotărârea de Guvern 293 din 2005. O acțiune festivă a avut loc în sala de ședințe a primăriei reșițene unde, elevii Școlii Gimnaziale nr. 8 au susținut un scurt program artistic.

Printre participanții de onoare s-a numărat părintele protopop Petru Berbentia, unul din acei oameni care a contribuit la creșterea fondului de carte al bibliotecii și a luat parte la majoritatea acțiunilor organizate în acest spațiu al cărților. În opinia sa, o adevărată pildă pentru strădaniile unora, bibliotecarii sunt cei care împrăștie semințele culturii și înțelepciunii și totul depinde de pământul pe care ajung ele. „Biblioteca Municipală a fost, aș zice eu, o idee nebunească, dar a prins. O bibliotecă care pornește de la spații goale și devine bibliotecă. Acesta e mare lucru! Tocmai de aceea noi am marșat la ideea sprijinirii Bibliotecii Municipale cu foarte multe cărți pe care cei care vin la biserică le-au donat ca să le dîm bibliotecii, mii de volume care au fost donate tocmai pentru că am rugat creștinii să înțeleagă că o carte este valoroasă când e ruptă de cât o citești, nu când e prăfuită într-un raft”, a mărturisit părintele protopop.

În doar trei ani, în Biblioteca Municipiului Reșița s-au strâns, în cea mai mare parte din donații de la tot felul de categorii sociale, aproape 50.000 de volume, ceea ce reprezintă foarte mult pentru o biblioteca ce a pornit de la zero, după cum remarca și primarul Mihai Stepanescu.
„Cu toții suntem conștienți de faptul că fondul de carte trebuie să existe, să fie sporit. Era o necesitate ca la noi la Reșița să înființăm o bibliotecă municipală pentru că altfel percepi informațiile atunci când lecturezi o carte în comparație cu acest internet care are și el importanța lui, această bibliotecă ambulantă și universal“.

Directorul Bibliotecii, Marius Motoșan, a vorbit despre activitățile desfășurate în anii precedenți, precum și despre rolul acestui lăcaș de cultură în viața comunității.

Un grup de copii de la Școala Gimnazială nr. 8 a prezentat un moment muzical.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget