Cabanierii de pe Semenic sunt nemulţumiţi de autorităţi şi de drumari

De: 
MATEI MIRCIOANE
29 decembrie 2014 - 11.10

Pe SemenicCabanierii de pe Muntele Semenic sunt frustraţi şi supăraţi pe autorităţi şi pe drumari, fiindcă-i lasă în voia sorţii. Astăzi viscolul pe Muntele Semenic s-a mai potolit, dar ninge în continuare şi e ceaţă deasă. Drumul spre Reşiţa este în continuare închis, iar turiştii care trebuiau să coboare au rămas blocaţi în cabane. Evident, nici aprovizionarea cabanelor nu este posibilă.

„Cabana este plină, dar avem turişti care astăzi trebuiau să coboare. Avem şi o familie cu un copil mic, care trebuiau să ajungă astăzi la Timişoara. Au rămas toţi aici, fiindcă drumul este blocat în continuare. Azi trebuia să ne vină alţi turişti şi să facem aprovizionarea, dar nu putem face nimic. Stăm şi aşteptăm”, ne-a declarat un cabanier de pe Semenic.

Cabanierii au început să plângă după firma Camand, care făcea deszăpezirea anii trecuţi!

„TotCeaţă şi ninsoare pe Semenic anul ne rugăm să vină iarna, să vină zăpada, ca să avem turişti, să putem supravieţui, şi când avem zăpadă, turiştii nu pot veni din cauza drumului. Firma asta, cu un singur utilaj, sigur că nu poate debloca drumul. Anii trecuţi, cei de la Camand îşi făceau treaba incomparabil mai bine. Cum ar fi fost astăzi, când viscolul s-a potolit, Camandul ar fi plecat de la ora 4 dimineaţa şi la ora aceasta (n.n. – ora 10) am fi avut drumul deschis. Ăia de la Camand ştiau cu ce se mănâncă zăpada. Cu ăştia de acum, ar fi mare lucru să avem drumul deschis până seara”, a mai afirmat cabanierul.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget