Cu îmbuibații și guzganii la DNA

De: 
VICTOR NAFIRU
19 martie 2015 - 13.30

Victor NafiruE o nebunie ce se întâmplă în țara asta. De câteva săptămâni, perchezițiile, reținerile și arestările preventive se țin lanț. Oamenii pe care nu puteai să-i atingi nici măcar cu o vorbă intră cu zâmbetul nevinovat în colțul gurii și ies cu cătușele la mâini. Procurorii le pun în față dosare cu faptele de corupție, apoi îi bagă în arest pentru 24 de ore, pentru ca a doua zi să-i ducă în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă. Tristețe și durere în rândul politicienilor corupți, lacrimi pentru familiile acestora. Doar avocații își freacă bucuroși mâinile, că a început sezonul de arestări la barosanii din politică.

Din ceea ce se vorbește pe la colțuri, ordinul e ca în câteva luni să fie lichidată actuala clasă politică și înlocuită cu una nouă. Curată și neatinsă de flagelul corupției. Dacă de fiecare dată curățenia începea de jos în sus, de data aceasta situația este inversă, semn că și cei care au sugerat acest ordin au înțeles semnificația zicalei românești cu „peștele de la cap se împute“. Pe rând, primari, deputați, senatori, președinți de Consilii județene trec pe la DNA de bunăvoie sau însoțiți de mascații, pentru a recunoaște faptele de care sunt învinuiți ori pentru a-i denunța pe alți infractori de teapa lor. E un du-te vino la Parchet, mai ceva ca la moară sau în gară.

Nu este rău că se întâmplă așa. Și nici nu trebuie să-i compătimim pe alde Udrea, Vanghelie, Șova, Hrebenciuc, Fenechiu, Mazăre, Vâlcov și pe alții ca ei. Dacă au greșit, să plătească. În pușcărie cu ei, la fel ca hoții care fură găinile din cotețele țăranilor, bicicletele și murăturile din pivnițele blocurilor. La beci cu toți nemernicii, cu îmbuibații și cu guzganii din politica dâmbovițeană. Nu este rău, dar mă întreb de ce atât de târziu acest ordin? De ce li s-a permis atât de mult unora nu doar să se îmbogățească din furăciuni, ci mai ales să distrugă tot ce li s-a părut de prisos în țara asta stoarsă precum o lămâie?

Dacă e să cântărim faptele și consecințele, aș putea spune că vinovați sunt și cei care au știut, dar au păstrat tăcerea în cazul politicienilor corupți, dar și aceia care nu se mai puteau opri din prăduirea acestei țări. E drept, uneori, doar faptele sunt pedepsite, însă și tăinuirea poate fi considerată infracțiune. E un început și ca orice început trebuie continuat până la capăt. Altfel, ne vom îneca ca țiganul la mal, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori în istorie.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget