Deși nu au făcut nimic pentru județ, parlamentarii cărășeni vor pensii speciale. Adică nesimțite!

De: 
VICTOR NAFIRU
17 aprilie 2015 + 00.02

Parlamentarii țin cu tot dinadinsul să beneficieze de pensii speciale, care să se cumuleze cu pensiile pe care le primesc pentru desfășurarea altor activități. În acest sens, aleșii poporului au inițiat un proiect de lege pe care l-au semnat peste 260 de parlamentari. Cei mai mulți, 173, aparțin grupurilor PSD și PLR, în timp ce de la Opoziție au semnat 87 de deputați și senatori.

Potrivit fostului ministru PSD al Agriculturii, Petru Daea, „Acest proiect se înscrie în logica de până acum de a repara ce s-a stricat în guvernarea Boc. Cu alte cuvinte, să readucem situația care a fost în 2010, când s-a luat aceasta măsură de tăierea pensiilor și a salariilor. Formula de calcul este una ușoară, care a izvorât din experiența UE, care înseamnă un procent de 0.55% din indemnizația lunară a unui deputat sau senator, în funcție de numărul de mandate. De exemplu, pentru indemnizația brută de 7.000 de lei, cât este acum, pentru un mandat, pensia este undeva la 1.500 lei, pentru trei mandate este undeva la 4.000 lei, este suma maximă. Sunt trei praguri, pragul minim de 6 luni de zile, deci daca ai stat mai puțin de 6 luni de zile nu beneficiezi de această sumă. Și în Parlamentul European este această practică. Noi ne-am inspirat din această lege a PE și, deci, este de la un mandat până la trei mandate. Dacă sunt peste patru mandate, nu mai contează".

Între cei 260 de parlamentari care au semnat proiectul de lege ce ajuns în Camera Deputaților se numără trei deputați și un senator din Caraș: Severin: Ion Mocioalcă, Ioan Benga, Aurel Duruț și Laurențiu Tocuț. Dacă deputatul Mocioalcă se află la cel de-al patrulea mandat de parlamentar, ceilalți sunt novici, fiind la primul lor mandat, iar de aici întrebarea pe care ne-o punem ce au făcut acești politicieni să merite pensii speciale? Laurențiu Tocuț și Ion Mocioalcă„Meritul“ lui Laurențiu Tocuț este acela că a dezertat din PNL, partid din care a făcut parte până anul trecut, pentru a se înscrie în Partidul Liberal Reformator condus de Călin Popescu Tăriceanu. În afară de aceasta, Tocuț a avut scurte apariții în public, cu prilejul unor manifestări gen 1 Decembrie, „Zilele Cetății“, expoziții și lansări de carte.

Aurel DuruțSenatorul PSD Aurel Duruț a fost, este și, cu siguranță, va rămâne scump la vedere precum carnea pe care o controla la Direcția Sanitar Veterinară înaintea de 1989. În doi ani și jumătate de mandat a organizat o singură conferință de presă. În rest, viața sa de parlamentar s-a împărțit între București și Sălbăgel, județul Timiș, resedința familiei sale. În Carraș-Severin mai puțin sau deloc.
Ioan Benga, stânga
În dreptul „meritelor“ deputatului Ioan Benga stau promisiunile de revigorare a activității la UCM Reșița, de reluarea producției de tunuri la IMR, dar și cele din campania electorală din 2012 legate de asfaltarea străzii Cibinului, deși știa că un parlamentar nu se ocupă cu plombarea sau asfaltarea străzilor. Și să nu uităm Noaptea de Înviere când, ca un bun credincios ce se vrea, deputatul s-a dus la Timișoara să ia lumina sfântă direct de la scara avionului pentru a o aduce reșițenilor. În ciuda clevetitorilor, gestul parlamentarului Benga e cu atât mai lăudabil, cu cât nu e trecut în fișa postului. Dar tot efortul său a fost răsplătit așa cum se cuvine căci, nu toată ziua au ocazia enoriași să vadă un parlamentar aducând lumina de la Ierusalim pentru ei. În plus, fapta sa de un profund civism a fost postată pe Facebook, acolo unde deputatul are grijă să-și treacă toate mărețele realizări din Parlamentul României. După episodul cu aducerea luminii sfinte, nu ar fi exclus ca în 2016, un an electoral, să-l vedem pe deputatul Benga chiar bătând toaca sau trăgând clopotele.

 

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget