Deputatul Ioan Benga militează pentru recunoaşterea NATO ca factor de securitate, în sinergie cu UE

De: 
CORINA NIŢU
1 aprilie 2015 - 21.50

Ioan BengaDeputatul Ioan Benga, secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor, ne-a transmis un comunicat de presă, cu prilejul împlinirii, la 2 aprilie 2015, a 11 ani de la aderarea României la NATO. Ioan Benga este îngrijorat de evoluţia relaţiilor internaţionale şi este preocupat de contextul geopolitic actual, marcat de riscuri emergente.

La 2 aprilie 2015 marcăm 11 ani de la aderarea României la NATO
În comunicatul de presă transmis de Ioan Benga se arată: „Semnificaţia şi importanţa acestui moment ne apar cu atât mai evidente astăzi, când constatăm că ameninţări de securitate pe care le consideram demult depăşite în plan european, cum ar fi anexarea Crimeei de către Rusia, prin încălcarea dreptului internaţional, revin în prim-planul actualităţii. Aceste evoluţii îngrijorătoare, pe care România le condamnă cu fermitate, vin să reconfirme validitatea premiselor care au stat la baza aderării ţării noastre la NATO.

Aniversarea a 11 ani de la aderarea României la NATO coincide cu aniversarea înfiinţării Alianţei Nord Atlantice. În ultimii 11 ani, România a crescut împreună cu Alianţa, participând în mod activ şi direct la transformarea acesteia într-o organizaţie capabilă să facă faţă cu succes provocărilor de securitate ale începutului de mileniu.

România pledează pentru politica uşilor deschise a NATO, considerând deosebit de importantă continuarea extinderii Alianţei în zona Balcanilor de Vest şi în regiunea extinsă a Mării Negre.

Suntem în continuare preocupaţi de contextul geopolitic actual, marcat de riscuri emergente care au un impact negativ asupra situaţiei globale de securitate. România a promovat şi va continua să promoveze în cadrul NATO, în strânsă legătură cu statele aliate şi cu cele partenere, în special din vecinătatea imediată, atât propriile interese în materie de securitate energetică, cât şi interesele Europei.

Vom acţiona, în continuare, pentru recunoaşterea NATO ca actor de securitate global, cu profil în creştere, cât mai atractiv pentru partenerii interesaţi. Totodată, România va susţine în mod activ promovarea rolului NATO de furnizor de stabilitate, promotor al reformelor şi cooperării regionale în vecinătatea imediată a României, în sinergie cu UE şi alte organizaţii globale şi europene”.

Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
Secretar,
Deputat Ioan BENGA – Colegiul I Reşiţa

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget