Doctorul Iosif Secășan, condamnat la doi și jumătate de închisoare, cu suspendare

De: 
SAVA NIKOLICI
24 martie 2015 - 19.10

Fostul senator al României între 2008 și 2014 și președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Iosif Secășan, a fost condamnat astăzi de instanța Curții de Apel Timișoara la doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere pe o durată de trei ani, plus 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Magistrații Curții l-au condamnat pentru complicitate la infracțiunile de dare și luare de mită, pedeapsă pe care, inițial, i-o aplicase Tribunalul Caraș-Severin. Sentința este definitivă. Iosif Secășan a intervenit pe lângă doctorul Sebastian Telbis, condamnat la 3 de închisoare cu executare, pentru a pensiona pe caz de boală o cunoștiință de-a sa. Chiar dacă nu a primit nici un leu de la persoana pe care a ajutat-o, procurorii și judecătorii au considerat că fapta dr. Secășan a fost una de natură penală. În timpul cercetărilor, Iosif Secășan a demisionat din Parlamentul României.

La un an și nouă luni de închisoare, cu suspendare și supraveghere pe o durată de doi ani și jumătate, a fost condamnat „pacientul bolnav“, Iova Moza, care va lucra și el 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget