Eminescu a fost omagiat şi la Biblioteca Municipală Reşiţa

De: 
VICTOR NAFIRU
15 ianuarie 2015 - 20.30

La Biblioteca Municipală Reşiţa, poetul nepereche al literaturii române de ieri şi de astăzi a fost omagiat aşa cum se cuvine, prin manifestări cu participarea elevilor de la unităţile de învăţământ din municipiu.

O acţiune a avut loc la Colegiul Naţional „Mircea Eliade“, unde elevii din ciclul primar au evocat personalitatea poetului naţional printr-un recital de poezie sub genericul „Eminescu prin ochi de copil“. A urmat un alt recital de poezii, susţinut de elevii de la Generală 7, la „Secţia Vârsta a Treia“ a Bibliotecii Municipale.


Acţiunile de astăzi au continuat de la ora 14, la sediul central al instituţiei de pe Strada G.A. Petculescu nr. 1, sub genericul „Limbă, cultură şi interculturalitate“, unde copiii de la Centrul de Zi „ABC” au oferit un moment artistic, în timp ce trei tinere voluntare de la Uniunea Democrată a Croaţilor din România, Filiala Caraş-Severin, au recitat şi au făcut o prezentare inedită despre Mihai Eminescu. Cei prezenţi au vizionat o expoziţie de carte tematică dedicată aniversării a 165 de ani de la naşterea marelui om de cultură.

Directorul Bibliotecii Municipale Reşiţa, Marius Motoşan, le-a mulţumit copiilor, asistenţilor sociali şi conducerilor Centrului de Zi „ABC“ şi Uniunii Democrate a Croaţilor pentru oarticiparea şi sprijinul acordat în organizarea acţiunii. Directorul Marius Motoşan„Astăzi am omagiat 165 de ani de la naşterea marelui poet naţional şi ne bucurăm de prezenţa copiilor la un astfel de moment emoţional. Prin asemenea manifestări intenţionăm să atragem generaţia tânără, să-i insuflăm dragostea faţă de carte şi de lectură şi să aducem mereu în actualitate momente aniversare în literatura noastră“, a mărturisit directorul Motoşan.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget