Festivalul „Scena ca o stradă”, la Reşiţa – seara a II-a, cu Madox

De: 
MATEI MIRCIOANE
17 februarie 2015 - 11.40

A fost şi ziua a doua a Festivalului „Scena ca o stradă”, de la Reşiţa. Aseară, pe scena Palatului Cultural, a evoluat trupa Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, cu spectacolul „Trei nopţi cu Madox”, de Matei Vişniec, regia artistică de Radu Dinulescu şi scenografia realizată de Lăcrămioara Dumitraşcu. A fost un spectacol metaforă, de sondare a inconştientului individual şi colectiv.

Propunerea dramaturgului Matei Vişniec este generoasă, pornind de la ideea că oamenii nemulţumiţi de starea lor sunt în aşteptarea unui personaj providenţial care să îi salveze. Într-un local de la marginea unei mări se întâlnesc, barmanul localului, paznicul farului, şoferul de taxi, fata de la bordel şi măturătorul, toţi cunoştinţe vechi şi oarecum prieteni. Cei cinci povestesc despre un personaj ciudat, un deţinător al tainelor lumii, un permanent câştigător, atât în viaţă cât şi la jocurile de noroc, care, de trei nopţi le face viaţa mai frumoasă, mai interesantă. Paradoxul este că personajul, Madox, se află în acelaşi timp, în locuri diferite, în compania celor cinci rataţi, care aspiră la o schimbare, poate la o evadare din acel loc de la capătul lumii. Fiecare în parte, simţindu-se trădat pentru că Madox nu se dedică numai lui, ci şi prietenilor, exact în acelaşi timp, cei cinci se hotătrăsc să-l omoare. Pornind să-l ucidă pe Madox, cei cinci se întâlnesc cu ei înşişi."Trei nopţi cu Madox", la Reşiţa Spectacolul este interesant şi cel puţin doi dintre actori au creat personaje convingătoare. Este vorba despre Petronela Buda şi Lică Dănilă. O menţionăm pe Petronela Buda şi vă asigurăm că nu pentru faptul că şi-a arătat picioarele dezgolite din toate poziţiile. A fost vie, credibilă, a avut greutate. Pata de culoare a fost Lică Dănilă, în rolul măturătorului, extrem de spectaculos în fiecare gest, expresie a feţei, cuvânt.

În această seară, 17 februarie, de la ora 19, pe scena festivalului va avea loc spectacolul „Taina mănăstirii” de John Pielmeier, regia artistică Marius Oltean, reprezentaţie a Teatrului de Artă Deva.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget