Foştii primari Iancu Simion - Simi şi Valentin Ghiţă au fost audiaţi astăzi la Curtea de Apel Timişoara

De: 
MATEI MIRCIOANE
4 septembrie 2013 - 20.14

La Curtea de Apel Timişoara s-a judecat astăzi un nou termen din apelul dosarului în care fostul şef al APIA Caraş Severin, Romică Anculia, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, fostul primar de Socol, Valentin Ghiţă, la 6 ani de închisoare, fostul primar din Oţelu Roşu, Iancu Simion - Simi, la 4 ani de închisoare, toţi cu executare, iar omul de afaceri Tudor Jurj, la un an de închisoare cu suspendare.

Conform relatării preluate de la www.pressalert.ro, cei doi primari care au fost audiaţi au reuşit ca prin declaraţiile lor ilogice să-i facă pe judecători să zâmbească. Fostul primar PDL de Oţelu Roşu, Iancu Simion – Simi, a susţinut nervos în faţa judecătorilor că „am lucrat 22 de ani în administraţia publică. Pentru a nu pierde banii pentru pajişti, în decembrie, am apelat la Anculia să ne dea o firmă specializată. Nu am avut nici o înţelegere cu acesta. Nu am cerut şi nu mă aşteptam să primesc nimic. I-am dat banii de avans pentru lucrări şi avea obligaţia morală să facă lucrările. Am fost arestat pe nedrept şi cineva trebuie să plătească pentru prejudiciile aduse”. Iancu Simion - SimiIancu Simion - Simi a mai susţinut că nu avea nicio relaţie cu omul de afaceri Tudor Jurj, în ciuda faptului că înregistrările telefonice şi un SMS contraziceau această afirmaţie. De asemenea, fostul primar de Oţelu Roşu a spus că ceea ce a făcut a fost benefic pentru comunitate.

Fostul primar din Socol, Valentin Ghiţă, a explicat astfel operaţiunile effectuate cu prilejul încheierii contractelor cu firmele lui Jurj: „Am împărţit lucrările în contracte sub 15.000 euro pentru ca să facem rapid lucrările, altfel pe SEAP dura şi un an procedura. Nu sunt vinovat de nimic din ce mă acuză DNA. Este adevărat că au existat modificări ale datelor încheierii contractelor. Acest lucru este posibil dacă ambele părţi sunt de acord”.

Valentin Ghiţă nu a putut minute în şir să explice judecătorilor datele la care a semnat contractele şi când au fost efectuate lucrările de amenajare a pajiştilor, încurcându-se în informaţii. Inculpatul a respins acuzaţiile de luare de mită, declarând că se consideră total nevinovat.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget