Grigore Leşe este un artist mare, dar nu şi la Reşiţa!

De: 
VICTOR NAFIRU
13 martie 2015 - 20.20

Nu știm în câte locuri din România se anulează un spectacol-eveniment susținut de un interpret precum Grigore Leșe. Probabil că în foarte puține, cu excepția Reșiței și a altor orășele uitate de lume. Pentru unii, poate părea rușinos, mai cu seamă că afișele spectacolului sunt lipite în tot orașul de mai bine de o lună. În schimb, pentru alții, poate fi o dovadă că localnicii au alte preocupări, legate de asigurarea traiului zilnic și a locului de muncă sau chiar de totală ignoranță față de actul de cultură autentic.

Concertul era programat să se desfășoare duminică, 15 martie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița. În urmă cu zece zile, publicația noastră semnala faptul că se vânduseră doar 20 de bilete și că spectacolul se găsea în situația de a nu se mai ține. Deși directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Reșița, Marian Apostol, afișa un ton optimist, sperând că se vor vinde un număr rezonabil de bilete pe ultima sută de metri, iată că astăzi se anunță anularea concertului, pe considerentul că se cumpăraseră doar 90 de bilete, insuficient pentru a acoperi cheltuielile organizatorului.

Una dintre explicațiile acestei situații stânjenitoare pentru gazde o reprezintă costul biletelor de 50, 80 și 100 de lei, cu mult prea mare pentru puterea financiară a reșițenilor. La o analiză mai atentă, lucrurile nu par să stea chiar așa. În cluburile în care se cântă manele sau folclor de mahala, se cheltuie mult mai mulți bani, însă nimeni nu s-a plâns până acum de așa ceva.

Dacă punem la socoteală că de-a lungul timpului au fost anulate și spectacole de teatru susținute de actori de primă mână ai scenei românești, putem concluziona că în capitala Banatului de Munte la putere au ajuns maneliștii și cocalarii, precum și cultura lor suburbană.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget