Îngrășarea porcului înainte de Crăciun!

De: 
SAVA NIKOLICI
24 martie 2015 - 13.18

De teama unor rezultate catastrofale la examenele de capacitate și de bacalaureat din această vară, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin încearcă să îmbunătățească situația în școlile unde mai este posibil acest lucru. În primul rând, este vorba de unitățile de învățământ unde, la simulare, procentul de promovabilitate a fost zero sau de doar câteva procente.

În acest sens, ISJ organizează până în data de 3 aprilie inspecții de specialitate la toate disciplinele de examen, în unitățile de învățământ preuniversitar cu rezultate slabe. Este vorba de 13 școli din ciclul gimnazial, 12 licee, cu elevii în ultimul an, și 14 licee în care elevii clasei a XI-a au susținut simularea pentru examenul de bacalaureat.

Reamintim că la simularea pentru examenul de bacalaureat susținută de elevii din clasa a XII din liceele cărășene a fost de 24,36%, iar cea susținută de elevii din clasa a XI-a, de doar 19,71%. Rezultate la fel de slabe au fost obținute și la evaluarea națională a elevilor din clasa a VIII-a.

Suntem curioși să vedem dacă vor mai fi demiși directori de școli pentru rezultatele înregistrate de elevi la cele două simulări. Sau te pomenești că acest lucru a fost valabil doar la Liceul Bănățean Oțelu Roșu unde schimbarea directoarei Daniela Chelbea a fost motivat tocmai acestui fapt.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget