Instanţa Curţii a decis: de Paşte, Chebuţiu şi Preda vor ciocni ouăle în arestul poliţiei

De: 
SAVA NIKOLICI
2 aprilie 2015 - 11.50

FOTO: pressalert.roAșa a hotărât instanța Curții de Apel Timișoara care, ieri, 1 aprilie, a judecat contestația formulată de foștii directori ai UCM Reșița, Adrian Chebuțiu și Adrian Preda la Decizia Tribunalului Caraș-Severin privitoare la prelungirea măsurii arestului preventiv. Magistrații timișoreni au considerat că nu sunt motive întemeiate care să ducă la înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. În felul acesta, cei doi foști directori vor mai petrece o lună de zile în Centrul de arest preventiv al IPJ Caraș-Sevein, singura consolare fiind aceea că, la două săptămâni, au dreptul la pachete de acasă.

Potrivit DIICOT, foștii directori ai UCM Reșița, Adrian Chebuțiu și Adrian Preda, precum și soția lui Chebuțiu, Lăcrămioara Chebuțiu, sunt suspectați că au făcut parte dintr-o grupare specializată în delapidare.
Din cercetări a reieșit că membrii grupării, ar fi falsificat hotărâri ale Consiliului de Administraţie al UCM Reșița, prin care know-how-ul acestei societăţi ar fi fost transferat către o firmă special înfiinţată de ei, pentru a prelua documentaţia. Mai precis, către Hydro Engeneering. Know-how-ul transferat a constat în tehnologii, documente, schiţe, manuale şi desene industriale.
Societatea folosită în activitatea infracţională ar fi fost constituită cu participarea primei firme, precum şi a altor două societăţi, controlate de liderul grupului, iar ulterior, societatea principală, (UCM Reșița, n.r.) ar fi fost scoasă din acţionariat.

Mai mult, membrii grupului infracţional, cu diverse calităţi în ambele societăţi, ar fi încheiat contracte între acestea, prin care prima cumpăra de la cea de-a doua know-how-ul necesar unor activităţi de construcţie sau reparaţie de hidrocentrale.Contractele şi documentele aferente ar fi fost semnate de membrii grupului infracţional organizat, iar, în perioada 2007 – 2013, ar fi fost plătiţi, în total, 47.862.851 de lei.

Chebuțiu și Preda vor rămâne în arestul poliției până în data de 28 aprilie, inclusiv.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget