La Reşiţa a avut loc o manifestaţie pentru unirea Basarabiei cu România

De: 
CORINA NIŢU
27 martie 2013 - 21.39

Aproximativ 20 de voluntari de la Platforma Civică „Acţiunea 2012” şi studenţi de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa au manifestat astăzi în centrul civic, în faţa Sălii Polivalente, pentru a marca împlinirea a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul, coordonat de preşedintele Platformei Civice „Acţiunea 2012” filiala Reşiţa, Victor Sârbu, a fost desfăşurat sub sloganul „Fraţii în vecie vor fi fraţi!”. A fost, în fapt, o manifestaţie de nemulţumire, din cauză că, în 1940, Basarabia a fost ocupată de trupele sovietice şi, în ciuda destrămării imperiului sovietic în 1990, teritoriul din dreapta Prutului a rămas separat, sub numele de Republica Moldova.

Tinerii au reamintit semnificaţia Unirii din 1918 şi au militat pentru necesitatea reîntregirii naţionale. În Piaţa „1 Decembrie 1918”, participanţii au desfăşurat un banner cu mesajul: „Basarabia e România”, au citit actul unirii, au cântat Imnul naţional „Deşteaptă-te române”, au scandat „Jos hotarul de la Prut” şi alte lozinci pentru unirea României cu Republica Moldova.

Vremea rece şi lapoviţa, precum şi dezinteresul colegilor manifestanţilor, al studenţilor de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, a făcut ca numărul participanţilor să fie foarte mic.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget