Meci frumos, în faţa unor tribune goale. Metalul Reşiţa – FC Olt 1-1

De: 
MATEI MIRCIOANE
18 aprilie 2015 - 18.15

Metalul Reşiţa a remizat, astăzi, acasă, în Valea Domanului, în derby-ul cu FC Olt, pierzând ocazia de a trece pe locul doi. Meciul a fost frumos, în ciuda terenului greu şi a tribunelor goale, cu multe ocazii de poartă, reşiţenii având perioade mai lungi de dominare, însă, ocaziile de gol au fost împărţite.

Metalul a început ofensiv partida, prima ocazie bună de gol fiind consemnată în minutul 2, la un şut puternic expediat de Enescu, puţin peste poartă, din afara careului. Au urmat valuri de atacuri ale metalurgiştilor, însă fără finalizare, şi contratatcuri periculoase ale oltenilor. O altă ocazie mare a gazdelor s-a consumat în minutul 40, când, după o centrare pe jos de pe stânga, Dandea a preluat din marginea careului mic, însă un fundaş a deviat şutul puţin pe lângă poartă.Şutul lui Dandea, deviat pe lângă poartă În repriza a doua jocul a fost şi mai animat, metalurgiştii s-au aşezat sus, în terenul advers, iar Enescu a reuşit să lanseze pase utile în adâncime ori pe extreme, pentru Manole şi Szabo. Într-o astfel de situaţie, în minutul 60, Enescu a pasat bine pe stânga, Szabo a centrat, mingea a fost respinsă pe dreapta până la Octavian Vasile, care a pătruns printre fundaşi, a tras pe poartă la semiînălţime pe lângă Nuno Claro, care era bătut, însă mingea s-a lovit de Buhăescu în careul mic, iar dintr-un buchet de jucători, Szabo a şutat în plasă, 1-0.Gol, Szabo 1-0 După gol, metalurgiştii nu au cedat iniţiativa, au construit mai mult, Buhăescu a mai bâlbâit o minge care l-a găsit singur în careul advers, în minutul 65, apoi, tot Buhăescu a trimis mingea în plasă, în minutul 70, însă golul nu a fost validat pe motiv de offside. Apoi, ocaziile mai mari au aparţinut oaspeţilor, prin Curtuiuş, care a tras periculos de trei ori, de două ori mingea fiind reţiunută de Zimmerman, o dată, în minutul 76, izbind stâlpul din stânga portarului şi ricoşând afară. În minutul 82, FC Olt a executat un corner, fundaşii gazdă au respins la 25 de metri, mingea a fost recâştigată de mijlocaşii oaspeţi, a fost purtată pe dreapta, de unde o centrare în careul rarefiat al metalurgiştilor l-a găsit perfect pe Curtuiuş, care s-a înălţat şi a trimis cu capul jos, lângă bară, în dreapta lui Zimmermann, 1-1.A înscris Curtuiuş 1-1 După egalare, ambele echipe au căutat victoria, Metalul a atacat mai mult, dar şuturile, de ambele părţi, au ocolit poarta.

După acest rezultat, Metalul rămâne pe locul trei, FC Olt se menţine pe poziţia a doua în clasament, la egalitate de puncte cu Metalul, însă, cu un golaveraj mai bun.

Metalul: Zimmermann (cpt.) - O. Vasile, Dandea, Ad. Ionescu, Aniţoiu, D. Enescu, Feher, Bărbulescu, L. Manole, Buhăescu, I. Szabo
Rezerve: Ciucă - V. Creţu, R. Cristian, Hlinca, Cl. Ionescu, Szijj, Tătaru
Antrenor: Daniel Opriţa

FC Olt: Nuno Claro - Anghelina, Fâşie, Gligor (cpt.), Covalschi - Ignea, V. Gheorghe - Bardu, Leucuţa, Rogoveanu - Curtuiuş
Rezerve: Mogoşanu - Giurcă, Ov. Morariu, Fl. Ştefan, Şt. Blănaru, Verdeş, M. Căpăţînă
Antrenor: Daniel Oprescu

Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş).
Asistenţi: Alexandru Vodă (Alba Iulia) şi Ovidiu Timar (Marghita).

După meci, antrenorul echipei Metalul, Daniela Opriţa, a declarat: „A fost un derby, ne doream să câştigăm, să rămânem aproape de Timişoara, să trecem şi pe locul doi, să ne distanţăm de Slatina, mai ales că sunt echipe care vin din urmă, Mioveni, care a bătut la Satu Mare. Sunt mulţumit de joc, la ce teren a fost, eu zic că i-a avantajat pe ei, pentru că dacă au declarat înaintea meciului că vin să facă spectacol, au făcut antijoc, eu zic că spectacolul l-am făcut noi. Ei au jucat numai mingi lungi. A fost acea greşeală a noastră, mingea la noi, contratacul nostru, am pierdut mingea şi am luat gol. Nu am ce să le reproşez băieţilor, doar că trebuia să fie puţin mai atenţi acuma pe final, să gestioneze mai bine finalul ăsta de joc şi să câştigăm. Şi le-am spus mereu să încerce să dea şi al doilea gol. Pentru că te egalează cu cinci, cu şase minute înainte, nu mai prea ai timp să mai revii. Asta îmi pare rău că nu am reuşit să dăm şi al doilea gol, deşi am avut situaţii, i-am prins pe contraatac, i-am tratat cu lejeritate şi nu ne-am desprins şi asta ne-a costat. Oricând poţi să primeşti gol prin minutul 90 – 93 şi asta ne-a costat. Dar, eu zic că spectacolul l-am făcut noi astăzi”.

Antrenorul echipei FC Olt, Daniel Oprescu, a declarat: „Cred că rezultatul este echitabil. Un meci cu două reprize diferite. În prima repriză echipa din Reşiţa a jucat mai bine decât noi, în repriza a doua noi am jucat mai bine şi ne-am creat câteva ocazii bune de a marca, două-trei ocazii bune, adică, să fiu sincer, noi am avut ocaziile mai mari, chiar dacă Reşiţa a avut o perioadă de dominare sterilă, de posesie, totuşi, s-au apropiat foarte greu de poarta noastră şi nu au avut ocazii. De asta consider că rezultatul este echitabil. Terenul a fost într-o situaţie jalnică, din păcate . Asta este problema, de fiecare dată când am venit la Reşiţa, am avut parte de un teren foarte prost”.

Celelalte rezultate din Seria a 2-a, etapa a 3-a, play-off:

Poli Timişoara – Unirea Tărlungeni 1-0
FC Olimpia Satu Mare – CS Mioveni 2-4

Poli Timişoara se află pe primul loc, cu 49 de puncte, la 10 puncte în faţa echipelor FC Olt şi Metalul Reşiţa.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget