Miracole de mărţişor

De: 
MATEI MIRCIOANE
28 februarie 2015 - 09.30

Matei Mircioane Un om a ieşit din oraş cu maşina. Avea chef să vadă şi să simtă natura, umezeala pământului, aerul proaspăt, mirosul de vegetaţie putredă. Era sfârşit de februarie şi tufele de pe marginea drumului îşi răsfirau degetele subţiri şi negre în aerul rece. A oprit maşina şi a ieşit în peisaj, contopindu-se provizoriu cu vântul, cu apa, cu noroiul până-n glezne.

Frumos, dar frig al dracu’ şi umezeală, nu e de stat în câmp. S-a mai învârtit puţin pe loc, nu ştim ce-o mai fi făcut, căci acasă băuse cafea şi aproape un litru de apă plată, apoi şi-a zis că ajunge cu atâta contopire şi s-a hotărât să se întoarcă în cochilia protectoare şi caldă a maşinii. Dar, când să sară peste rigola de pe marginea drumului, nişte spini l-au agăţat de mânecă. S-a oprit şi i-a privit: nişte lemnuţe subţirele, prăpădite, fără viaţă, cu spini lungi, agresivi. A rupt o crenguţă din boschet şi a plecat acasă.

Ajuns acasă, abia s-a curăţat de noroaie, abia şi-a curăţat pantalonii de tot felul de seminţe agăţătăoare, dotate cu cârlige potrivite ca să se fixeze de orice oportunitate de călătorie. Pe urmă a pus crenguţa de spin într-un pahar cu apă. A doua zi dimineaţă, când s-a trezit să meargă la servici’, minune! În pahar avea o crenguţă încărcată de flori albe! Şi omul s-a gândit: ce putere, ce program formidabil poate să existe în banalul spin, aparent un simplu băţ fără nicio calitate, eventual cu virtuţi de scobitoare. În lemnuţul acela firav, în ţesutul său, în ADN-ul său este înscris tot programul care comandă încolţirea mugurilor, înflorirea, legarea fructelor, pârguirea. Cât de „inteligent” poate fi lemnuţul ăsta arţăgos, încât să ştie să „fabrice” petale albe, catifelate, cu stamine şi pistil în mijloc! Niciun supercomputer n-ar putea face aşa ceva! Şi omul a stat aşa şi şi-a băut cafeaua privind la spinul înflorit, fără să mai deschidă televizorul. Astfel, n-a mai aflat dacă fostul ministru Elena Udrea a rămas în arest la domiciliu sau a ajuns din nou în celulă.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget