Misterul scrisorii „pierdute” în mapele consilierilor judeţeni Caraş-Severin

De: 
MATEI MIRCIOANE
20 aprilie 2015 - 11.25

Matei Mircioane La şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin de săptămâna trecută, consilierii au găsit în mape câte o scrisoare, cu acelaşi conţinut, care avertiza că societatea Aquacaraş se pregăteşte „să dea un tun de milioane”, atribuind, printr-o licitaţie trucată, un contract de consultanţă unei firme penale, care a mai câştigat astfel de licitaţii mituind consilieri, oameni politici, funcţionari.

În scrisoare scria că preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, ar fi implicat în această manevră, ca urmare a prieteniilor politice şi masonice pe care le are cu cei care administrează ori susţin firma respectivă. Deci, Frunzăverde nu e pictat în verde şi nici în roz, în această scrisoare, ci în culorile unei eminenţe cenuşii, care face manevre oculte. Şi, totuşi, cum de a ajuns o astfel de scrisoare în mapele de şedinţă ale consilierilor. Am întrebat, iar un consilier ne-a răspuns că scrisorile sosind prin poştă la Consiliul Judeţean şi fiind adresate nominal fiecărui consilier, era normal să ajungă la destinatari. Acelaşi consilier ne-a spus că, se vede „de la o poştă” că e vorba de o manevră murdară. Da, sunt de acord că era normal să ajungă la destinatari, însă scrisorile au ajuns la Consiliul Judeţean cu mai multe zile înainte de şedinţă. Chiar să fi crezut cei de la secretariatul Consiliului Judeţean că e vorba, să zicem, de felicitări de 1 Mai?! Şi au zis să le facă o surpriză plăcută consilierilor, să-şi primească felicitările, în mod oficial, la şedinţă? Sau, mai degrabă, cineva a dorit ca acea scrisoare să ajungă în mape şi să fie discutată în şedinţă, să devină publică.

În orice caz, după părerea mea, există două posibilităţi. Prima ar fi că Frunzăverde are un adversar în interiorul Consiliului Judeţean şi acesta a manevrat în aşa fel lucrurile încât scrisoarea compromiţătoare să ajungă în mapele de şedinţă şi să devină publică. A doua a fi că şi Funzăverde ştia de conţinutul scrisorii şi a dorit să fie cunoscută public, ca să se vadă cum este el atacat din toate părţile.

Ar mai fi o posibilitate, că funcţionăm într-un stat democratic, cu oameni sinceri, deschişi, nebănuitori, nimeni n-a bănuit nimic, iar secretara Consiliului Judeţean a ales metoda cea mai simplă de a transmite scrisorile consilierilor. Adică, de ce să-i mai caute pe fiecare în parte, când tot e şedinţă şi-i găseşte pe toţi la un loc. Această variantă mi se pare cea mai puţin plauzibilă.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget