Nicolae Sârbu atrage atenţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin!

De: 
MATEI MIRCIOANE
14 martie 2015 - 19.55

Scriitorul Nicolae Sârbu a fost prezent joi, 12 martie, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reşiţa, la lansarea unui roman al prozatorului timişorean Ştefan Ehling. Sârbu a vorbit despre forţa scriiturii, despre calităţile literare ale romanelor lui Ehling. Cu acest prileaj, Nicolae Sârbu a atras atenţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin că nu-şi preţuieşte scriitorii.

Nicolae Sârbu şi-a amintit de un eveniment special unde l-a cunoscut pe scriitorul timişorean: „L-am cunoscut pe Ştefan Ehling la Consiliul Judeţean Timiş, la un eveniment festiv, unde scriitorul se afla într-o companie selectă. Ştefan Ehling era împreună cu alţi importanţi scriitori, autori cu opere remarcabile, recunoscute, apreciate, premiate. Ce se întâmpla acolo la acel eveniment; Consiliul Judeţean Timiş acorda premii scriitorilor. Şi nu era vorba numai de diplome, care, desigur, sunt foarte frumoase, ci era vorba de premii în bani”.

„Consiliul Judeţean Timiş face astfel de gesturi pentru scriitorii valoroşi, ceea ce în Caraş-Severin nu s-a întâmplat niciodată, din câte îmi amintesc. S-au dat şi aici titluri şi diplome, e foarte frumos, dar şi aprecierea cu premii în bani ar fi frumoasă. Am văzut ce a fost la Timişoara şi mi-am zis că o să aduc acest mesaj în Caraş-Severin. Aş fi vrut să-l duc la Consiliul Judeţean, însă, din păcate, acolo nu mi se mai prea dă cuvântul. Noroc cu întâlnirile acestea între scriitori, că mai pot şi eu să vorbesc”, a spus scriitorul Nicolae Sârbu.

 

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget