Pe cine mai saltă procurorii anticorupție astăzi?

De: 
VICTOR NAFIRU
17 martie 2015 - 09.00

Victor NafiruDin 2012 și până acum, prin guvernele conduse de Victor Ponta au trecut un număr de 13 miniștri pe care DNA îi vrea cercetați și judecați. Din acest punct de vedere, nu cred că mai există vreo țară în lumea asta în care cei mai importanți politicieni să fie suspectați de tot felul de acte de corupție. Nu știu de ce am impresia că, în curând vor fi 15. Cât o grămadă organizată la rugby. Penalii de acum sunt chiar mai mulți decât cei din guvernarea Boc, rămâne doar să vedem, pentru statistică, care dintre ei au furat mai mult.

Corupția la noi este profundă. E ca o epidemie, comparabilă cu ciuma bubonică a lui Caragea cu deosebirea că, boleșnița a durat doi ani, 1813-1814, pe când boala de care suferă nu doar politicienii se întinde de-a lungul unui sfert de veac. Până în urmă cu câteva luni, dosarele penale cu greii politicii românești puteau fi numărate pe degetele de la o singură mână, iar faptele pentru care aceștia au fost condamnați – mită câteva bucăți de caltaboși și termopane, faianță, gresie și mobilă aduse din China, par a fi o glumă nesărată pe lângă șpaga de milioane de euro luată de Elena Udrea ori, mai nou, de Marian Vanghelie.

Și până astăzi s-a furat în România, dar mai cu frică, mai cu măsură. Câteva zeci, hai, câteva de mii de euro într-un mandat de guvernare. Sau, cel puțin am crezut noi. Ce s-a întâmplat în ultimii ani, întrece orice imaginație. Orice limită a bunului-simț. La ce sume se vehiculează, nu mai vorbim de furt, ci de prăduire. Ceea ce făceau hoardele migratoare în urmă cu un mileniu și jumătate, execută politicienii în ziua de astăzi. Distrug, fură și își depun banii în conturi la mii de kilometri depărtare de casă, pentru a li se pierde urma. Va fi greu, dacă nu imposibil de cuantificat prejudiciul adus economiei naționale în toți acești ani.

Dacă Ceaușescu care, de bine, de rău a construit ceva fabrici și uzine, a fost condamnat la moarte pentru subminarea economiei naționale, atunci ăștia care nu au făcut altceva decât să distrugă și ce a fost bun în țara asta, ce merită? Dacă am avea pedeapsa cu moartea, i-am împușca sau executa pe scaunul electric. Dar așa? Doi-trei ani de temniță, în cel mai rău caz pentru ei, și cu bani pe mai departe în conturi din America Centrală și de Sud e ca o bătaie de joc la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Trebuie găsită o soluție, pentru ca dimineața când ne trezim să nu ne mai întrebăm: „Pe cine mai saltă procurorii anticorupție astăzi?“

Comentarii

Razboiul din Ucraina a fost o mana cereasca pentru noi !

Doar asa s-au trezit si tarile occidentale si angajatii serviciilor secrete din Romania,precum si DNA-ul.Intr-o zona unde Ungaria a pactizat cu Rusia,Bulgaria de cand se stie e rusofila,Grecia a ales un partid de extrema stanga,Serbia are o fobie fata de SUA,Turcia a luato incet incet spre islam,Romania a ramas singurul pilon de rezistenta.Asa ca Romania va fi deparazitate de corupti pentru a deveni un stat puternic !.Sper ca DNA-ul sa ajunga si la spagarii si santajistii din presa,care sunt la fel de vinovati ca si cei din clasa politica.

Opţiuni de afişare a comentariilor

Alege modalitatea preferată de afişare a comentariilor şi apasă "Salvare opţiuni" pentru a activa modificările propuse.
Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget