Preoţii se instruiesc în probleme lumeşti

La Reşiţa a avut loc un seminar de protecţia muncii pentru preoţi

De: 
MATEI MIRCIOANE
12 martie 2013 - 21.41

Ing. Constantin PuiuLa Palatul Cultural din Reşiţa a avut loc astăzi un seminar de informare cu tema „Sănătatea şi securitatea la locul de muncă”, din cadrul proiectului „Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural naţional”. La sesiunea de informări au asistat 180 de preoţi şi salariaţi din cadrul Protopopiatului Reşiţa.

Materialele au fost prezentate de ing. Constantin Puiu, specialist în domeniul sănătăţii şi securităţii muncii. În legătură cu subiectul, Ana Mariana Câmpeanu, şefa „Centrului de perfecţionare a resurselor umane” din cadrul Episcopiei Caransebeşului, ne-a declarat: „Astfel de seminarii au loc în perioada 12-18 martie 2013, în toată Episcopia Caransebeşului, la Centrul eparhial şi în cele patru protopopiate, pentru toţi angajaţii clericali şi neclericali ai episcopiei. Seminariile îşi propun ca angajaţii să cunoască normele de protecţia muncii, să cunoască legislaţia securităţii şi sănătăţii în muncă şi a situaţiilor de urgenţă, dar şi aspectele practice privind aplicarea legislaţiei din domeniul muncii”.

Ana Maria CampeanuLa întrebarea noastră dacă scopul informărilor este şi acela de a evita accidente tragice, cum a fost cel al pictorului bisericesc Samfir Meilă, care, în urmă cu trei ani, a murit după ce a căzut de pe schele, în timp ce picta o biserică din Reşiţa, Ana Maria Câmpeanu a spus că preferă să nu vorbească despre aceasta, deoarece nu vrea să fie certată. Am mai întrebat-o dacă practica tradiţională de a se angaja pictori de biserici fără forme legale mai este continuată şi ne-a răspuns: „Aşa ceva nu există! În Episcopia Caransebeşului toţi angajaţii lucrează cu forme legale”.

Preoţii şi angajaţii mireni au asistat plictisiţi la seminar, lucru oarecum de înţeles, fiindcă cine participă cu entuziasm la instructaje de protecţia muncii!? Unii preoţi au plecat înainte de încheierea seminarului, alţii s-au retras în balcon, unde puteau picoti în linişte. Dar aceştia au fost excepţii, fiindcă cei mai mulţi preoţi, de voie, de nevoie, s-au instruit.

Seminarul a fost organizat în parteneriat cu Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget