Primarul comunei Fârliug, Ioan Borduz, a fost condamnat definitiv, pentru că a deturnat fonduri europene din greşeală

De: 
CORINA NIŢU
25 martie 2015 - 15.35

Ioan BorduzCurtea de Apel Timişoara a respins apelul declarat de Ioan Borduz împotriva sentinţei de condamnare a Tribunalului Caraş-Severin, astfel că primarul comunei Fârliug rămâne cu condamnarea la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 6 ani şi plata unei amenzi penale de 20.000 de lei.

Avocatul Lui Borduz, Cosmin Bolosin a declarat: „Sentinţa este temeinică şi legală, de remarcat fiind faptul că domnul primar îşi poate duce mandatul la bun sfârşit şi, poate şi mai important, va putea candida pentru un nou mandat, dânsul fiind foarte apreciat în comună, unde câştigă de fiecare dată alegerile cu peste 90 de procente”.

Ioan Borduz şi-a asumat vina în faţa instanţei, dar a precizat că nu a deturnat fondurile europene pentru a băga bani în propriul buzunar, ci i-a cheltuit în interesul comunităţii locale. Borduz şi-a recunoscut greşeala, afirmând că nu a ştiut că nu poate cheltui banii economisiţi pentru ridicarea acelei pieţe. „Fiind primul proiect de acest gen derulat de noi, neavând experienţa unor astfel de proiecte, am greşit”, a spus primarul comunei Fârliug.

Piaţa agro-alimentară din Fârliug, realizată cu fondurile economisite, va rămâne spre folosinţa oamenilor din comună. În schimb, Ioan Borduz va trebui să returneze toţi banii.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget