Promovarea turismului în Almăj se face cu drumuri pline de gropi

De: 
VICTOR NAFIRU
23 octombrie 2014 - 09.10

Drum - Eftimie MurguDrumul de 4 kilometri, din centrul comunei Eftimie Murgu şi până la Complexul Mulinologic din Cheile Rudăriei se situează la pretenţiile unui şofer aflat în vacanţă în această parte de ţară. Este un drum comunal reabilitat pe un proiect european de aproape două milioane de euro, proiect care a mai cuprins şi canalizare, o staţie de epurare şi un lăcaş pentru bătrâni.

Dar până să ajungă în centrul localităţii, acelaşi şofer este nevoit să îndure calvarul parcurgerii celor peste 7 kilometri de drum judeţean, DJ 571 F, ce leagă Prilipeţ şi Eftimie Murgu, un drum care nu a mai fost asfaltat de pe vremea primului secretar de partid, Iosif Szasz, după cum îşi amintesc localnicii. De cârpit, cu o lopată-două cu mixtură, da, dar de o reparaţie capitală, nici vorbă.Ministrul Doina Pană la Rudăria

Niciodată Consiliul Judeţean nu a găsit suficiente fonduri pentru această importantă cale rutieră. Promisiuni au existat, însă au rămas doar vorbele şi gropile din asfalt care se adâncesc de la an la an. Ieri am parcurs din nou acest drum. Iarna bate la uşă şi, dacă acum sunt gropi de nu le poţi număra, te întrebi ce o fi la primăvară, după topirea zăpezii.

Moara de la TunelÎn aceste condiţii, nu este de mirare că turiştii atraşi de frumuseţea locului, de morile unicat în această parte a Europei, nu riscă să-şi „rupă“ maşinile în hârtoapele drumului judeţean. Şi, atunci, să nu ne plângem că o ducem rău, într-un judeţ în care doar în timpul campaniilor electorale aleşii şi politicienii îşi amintesc de noi.

 

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget