Reșița a găzduit întâlnirea regională a unui proiect de modernizare a serviciilor publice

De: 
VICTOR NAFIRU
21 aprilie 2015 - 16.05

În această dimineață, sala de conferințe a Hotelului Rogge din Reșița a găzduit întâlnirea regională din cadrul proiectului „Moderrnizarea serviciilor publice de informare și relaționare cu cetățenii, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice“, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative“ 2007 – 2013.

Obiectivul general constă în îmbunătățirea furnizării serviciilor de informare și de relaționare cu cetățenii, în vederea creșterii transparenței administrației publice și a încrederii cetățenilor, prin simplificarea barierelor administrative.
Florin Dragomir
Managerul de proiect, Florin Dragomir, din partea MMFPSPV, a ținut să precizeze despre întâlnirea regională de la Reșița: „ Sunt surprins de numărul mare de participanți, din Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, ceea ce denotă interesul pentru o astfel de abordare.Prin proiect, ne-am propus dezvoltarea unei rețele de informare și relaționare cu cetățenii, ne-am propus realizarea unui portal tematic, a trei web-site-uri tematice. De asemenea, am deschis o linie de telefonie gratuită, care funcționează deja din luna august a anului trecut. Nu în ultimul rând, ne-am propus formarea profesională a o sută de angajați din cadrul ministerului, nu doar din structurile centrale, ci și din teritoriu, adică din agențiile subordonate ministerului, în așa fel încât persoanele care au fost formate să aibă o altfel de comunicare cu cetățenii“.
Elena Amzoi
Elena Amzoi, director în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin a considerat întâlnirea ca fiind una utilă pentru toți participanții. „Este un proiect al Ministerului Muncii, iar faptul că au venit să îl implementeze și la noi în județ este un lucru foarte bun, atât pentru instituțiile din Caraș-Severin, și mă refer aici și la instituțiile din subordinea Consiliului Județean, cât mai ales pentru cetățeni“.

Partener în acest proiect, în valoare de 7 milioane de lei, din care asistența financiar nerambursabilă este de 5,9 milioane de lei, este Casa Națională de Pensii Publice.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget