S-au decernat premiile Concursului Național de Poezie de la Caransebeș

De: 
VICTOR NAFIRU
6 aprilie 2015 - 18.50

La sfârșitul săptămînii trecute, la Caransebeș a avut loc festivitatea de premiere a participanților la Concursul Național de Poezie „Sub semnul de taină – George Suru“, ajuns la cea de-a XX-a ediție. Locul ales pentru decernarea diplomelor, o fostă pivniță de la Casa de Cultură, construită în urmă cu mai bine de un secol, pe care directorul Ioan Cojocariu „Coajă“ a transformat-o, în nici două luni, dintr-o groapă plină de gunoaie, într-o sală de cenaclu, copie a unor vremuri de mult apuse.

La ediția din acest an s-au înscris în concurs un număr de 28 de autori din toată țara și, după cum avea să remarce Marcel Tolcea, membru al juriului, cel puțin zece dintre aceștia meritau să fie premiați. Laureații din acest anPână la urmă s-au acordat doar o mențiune – Tatiana Munteanu din Galați, Premiul III, Cătălin Ștefan Topliceanu, din Vaslui, Premiul II a revenit Adelinei Georgeta Dozescu, din Lugoj, în timp ce Premiul I a fost câștigat de Edith Negulici, din București. Pe lângă diplome, felicitări și strângeri de mâini, cei patru câștigători prezenți la Caransebeș, au primit și un plic cu bani.

Un cuvânt de întâmpinare a oaspeților l-a rostit Directorul Cojocariu, în stilul său inconfundabil: „Suntem prezenţi în acest nou lăcaş al literelor chiar în ziua când reputatul poet caransebeşean George Suru ar fi împlinit 75 de ani de viaţă. Din păcate, grăbit fiind, acesta a închis cartea şi a plecat prematur dintre noi. Este o onoare şi un privilegiu deosebit să îl omagiem astăzi împreună".
De la stânga la dreapta: Ghe Secheșan, Marcel Tolcea și Ioan Cojocariu
Pentru întregirea atmosferei membrii juriului au prezentat două dintre ultimele lor apariții editoriale. „Neimapomenitele întâmplări ale vajnicului brigadier Marinică“, un roman-pamflet având în centrul său perioada de început a comunismului în România, de Gheorghe Secheșan, și „Ochiul inimei“, de Marcel Tolcea. Pe marginea lor au vorbit Maria Bologa, Nicolae Borlovan, Nicolae Borceanu și Ioan Cojocariu „Coajă“.

Copyright © 2010-2015, Argument, ISSN 2457–1067. Toate drepturile rezervate. | Citeste Termenii si conditiile. | Realizat si intretinut de LIDER DESIGN.
Powered by Morgan&Men SEO Consulting - Widget